Muhabbet kuşum yem yerken gagasını açıp kapatıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal E.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal E.

Forum Sakini
Merhaba iyi günler muhabbet kusum erkek yem yedikten sonra gagasını sürekli açıp kapatıyor sonra tüneğe çıkıp geviş getirir gibi yapıyor Solunum ya da kursak mantarı olduğunu düşünmüyorum biraz isali var yeşil sulu gibi bu hareketi sadece yem yedikten sonra 7 dakika falan yapıyor sürekli açıp kapasa solunum derdim ya da salya falan olsa mantar derdim her siteden araştırdım ama başka bi neden bulamadım veterinere götürdüm kuşlar hakkında bilgim yok dedi lütfen yardımcı olun o benim her şeyim

Durumu aynı sallanıyor kuyruğu bugün 5. gün 6 damla levadoks 6 damla bt amin veriyorum sabah akşam tazeliyorum olmuyor :(
Suyunu mu az içiyor hastalığı mı farklı anlayamıyorum
Sadece kuyruğu sallanıyor kabarık duruyor arada bir hapşurup öksürüyor bazende yem yedikten sonra esnedikten sonra 1 kere öğürme hareketi yapıyor
Hocam ivermectin etken maddeli bir ilaçla ense damlası yapın. Hava kesesi akarı olabilir.

Hocam ivermectin etken maddeli bir ilaçla ense damlası yapın. Hava kesesi akarı olabilir.
Onu da yaparım ama hava kesesi akarı olan kuşta gece ses oluyormuş hiç ses yok mışıl mışıl uyuyorlar tedavisi bitsin biraz probiyotikle destekleyim dinlensin eğer düzelmezse onu da deneyim 2 hafta sürekli ilaç kullanmış olacaklar teşekkür ederim 🌸

Onu da yaparım ama hava kesesi akarı olan kuşta gece ses oluyormuş hiç ses yok mışıl mışıl uyuyorlar tedavisi bitsin biraz probiyotikle destekleyim dinlensin eğer düzelmezse onu da deneyim 2 hafta sürekli ilaç kullanmış olacaklar teşekkür ederim 🌸
Ense damlası dinlenmeyi gerektirecek nir ilaç değil. Ve hiç hastalık belirtisi olmayan kuşlara da 3 ayda bir falan uygulanabilir bir ürün korkmayın. En kısa sürede yaptırın..

Geri