Muhabbet kuşum yem yerken gagasını açıp kapatıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal E.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal E.

Forum Sakini
Merhaba iyi günler muhabbet kusum erkek yem yedikten sonra gagasını sürekli açıp kapatıyor sonra tüneğe çıkıp geviş getirir gibi yapıyor Solunum ya da kursak mantarı olduğunu düşünmüyorum biraz isali var yeşil sulu gibi bu hareketi sadece yem yedikten sonra 7 dakika falan yapıyor sürekli açıp kapasa solunum derdim ya da salya falan olsa mantar derdim her siteden araştırdım ama başka bi neden bulamadım veterinere götürdüm kuşlar hakkında bilgim yok dedi lütfen yardımcı olun o benim her şeyim

Durumu aynı sallanıyor kuyruğu bugün 5. gün 6 damla levadoks 6 damla bt amin veriyorum sabah akşam tazeliyorum olmuyor :(
Suyunu mu az içiyor hastalığı mı farklı anlayamıyorum
Sadece kuyruğu sallanıyor kabarık duruyor arada bir hapşurup öksürüyor bazende yem yedikten sonra esnedikten sonra 1 kere öğürme hareketi yapıyor
Hocam ivermectin etken maddeli bir ilaçla ense damlası yapın. Hava kesesi akarı olabilir.

Hocam ivermectin etken maddeli bir ilaçla ense damlası yapın. Hava kesesi akarı olabilir.
Onu da yaparım ama hava kesesi akarı olan kuşta gece ses oluyormuş hiç ses yok mışıl mışıl uyuyorlar tedavisi bitsin biraz probiyotikle destekleyim dinlensin eğer düzelmezse onu da deneyim 2 hafta sürekli ilaç kullanmış olacaklar teşekkür ederim 🌸

Onu da yaparım ama hava kesesi akarı olan kuşta gece ses oluyormuş hiç ses yok mışıl mışıl uyuyorlar tedavisi bitsin biraz probiyotikle destekleyim dinlensin eğer düzelmezse onu da deneyim 2 hafta sürekli ilaç kullanmış olacaklar teşekkür ederim 🌸
Ense damlası dinlenmeyi gerektirecek nir ilaç değil. Ve hiç hastalık belirtisi olmayan kuşlara da 3 ayda bir falan uygulanabilir bir ürün korkmayın. En kısa sürede yaptırın..

Başınız sağolsun.
Çok sağolun
Bugün triflucan kullanımı bitiyor 14. gün
Ama hep aynı durumdalar bu kuş ara sıra bu hareketi yapıyor bir değişim olmadı :(
İvermectin etken maddeli ilaç alcam belki o yüzden böyle yapıyordur bir de kafeslerin arasında 50-60 cm mesafe var hepsini aynı anda dışarı çıkartmıyorum

Açıkçası yetişkin bir erkek ve hafif ötüş/kurumsu bir yüz ifadesi takındıktan sonra kusuyor videoda. Hastalığın ötesinde daha dikkatli incelemekte yarar var. İvermectin mucize yaratmayacaktır ama kuşlarınızın tamamı için iyi olacaktır. Tüm kuşlara enseden birer damla damlatmalısınız tek gün!
Yavru bakan varsa ona yapmayınız bir tek.

Bu kuşlara andazol kullanmıştık diye hatırlıyorum. Ne dozda kullanmıştınız ?
Evet kullandık ama araya sıkıştırdık 4 saat susuz kaldılar sonra yarım suluğa 10 damla andazol koyduk 4 saat durdu sonra sulukları yıkadık triflucan koyduk hatta bu kuş andazollü suyu çok içti sabah halsizdi bende vitaminli su verdim 15 dakika demiştim kızmıştınız 🌸

Açıkçası yetişkin bir erkek ve hafif ötüş/kurumsu bir yüz ifadesi takındıktan sonra kusuyor videoda. Hastalığın ötesinde daha dikkatli incelemekte yarar var. İvermectin mucize yaratmayacaktır ama kuşlarınızın tamamı için iyi olacaktır. Tüm kuşlara enseden birer damla damlatmalısınız tek gün!
Yavru bakan varsa ona yapmayınız bir tek.
Teşekkür ederim 🌸 inşallah yarın alıcam ilacı

Evet kullandık ama araya sıkıştırdık 4 saat susuz kaldılar sonra yarım suluğa 10 damla andazol koyduk 4 saat durdu sonra sulukları yıkadık triflucan koyduk hatta bu kuş andazollü suyu çok içti sabah halsizdi bende vitaminli su verdim 15 dakika demiştim kızmıştınız 🌸
Eğer aradan 10 gün veya daha fazla geçmişse. Yarın değil ertesi gün akşam yatmadan önce suluklarını alıp sabah 11 gibi 100 ml suya 8 damla andazol katarak geceye kadar o Sudan içmelerini sağlayın. Ense damlasından farklı bir günde yapın ama.

Eğer aradan 10 gün veya daha fazla geçmişse. Yarın değil ertesi gün akşam yatmadan önce suluklarını alıp sabah 11 gibi 100 ml suya 8 damla andazol katarak geceye kadar o Sudan içmelerini sağlayın. Ense damlasından farklı bir günde yapın ama.
Evet 14 gün geçti dediğiniz gibi yapıcam 2 gün sonra. Bugün ivermectin aldım veterinerden koyun sığır falan yazıyor ama üstünde adı avromec bu 1 mllik şırınganın neresine kadar çekip ensesine damlatmalıyım. Kuşlarımın 2 si levadoks kullanıyor ilaç kullanırken bunu uygulamamda sakınca olur mu 🌸1000065631.webp

şuan herhangi bir ilaç almıyorsa bir damla sadece enseye damlatınız. 10 gün sonra tekrar bir damla uygulayıp rafa kaldırabilirsiniz. 3-4 ayda 1 kez uygulamak yeterli olur.

Geri