Muhabbet kuşum yem yerken gagasını açıp kapatıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal E.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal E.

Forum Sakini
Merhaba iyi günler muhabbet kusum erkek yem yedikten sonra gagasını sürekli açıp kapatıyor sonra tüneğe çıkıp geviş getirir gibi yapıyor Solunum ya da kursak mantarı olduğunu düşünmüyorum biraz isali var yeşil sulu gibi bu hareketi sadece yem yedikten sonra 7 dakika falan yapıyor sürekli açıp kapasa solunum derdim ya da salya falan olsa mantar derdim her siteden araştırdım ama başka bi neden bulamadım veterinere götürdüm kuşlar hakkında bilgim yok dedi lütfen yardımcı olun o benim her şeyim

Hayır kastettiğim bulutun kafesi turuncu olan kafes..
Bulutun dışkısının düzelmesi zaman alacak. Zayıflaması lazım en başta. Carnispeed zayıflamasına destek olur. Ama en önemlisi sık sık kanat çırpması.
Tamam hocam dışkısı hastalık yani bakteri mantar kaynaklı değil o zaman ama ilaç kullanırken düzeldi bırakınca bozuldu dışkısı kafesi diğerlerinin kafesine göre daha büyük olduğu için öyle yapmıştım çıkarırım azaltırım tünekleri carnispeed ı yarın sipariş veririm sık sık da uçururum son 2 haftadır ilaç kullanıyorlar ve hastalıkları birbirine bulaşmasın diye pek çıkarmadım hepsini birlikte çıkarsam birbirlerine temas etseler sorun olur mu yoksa ayrı ayrı mı çıkartayım

Hepsini birlikte çıkarmanız sorun olmaz. Hangi ilacı kullanırken düzelmişti dışkısı ?
Büyük ihtimalle suda ilaç olduğu için az su içiyordu haliyle de dışkısı kuru geliyordu. Nedense kuru dışkı en sevilen dışkıdır 😀
Hastalık olmadığı sürece yumuşak dışkı kuru dışkıdan ( kabızlıktan ) daha iyidir. Kullandığınız yemin içeriğinde kenevir tohumu yoksa bir miktar alıp %10 kadar ekleyin. Kışın %25'e çıkarın.

Hepsini birlikte çıkarmanız sorun olmaz. Hangi ilacı kullanırken düzelmişti dışkısı ?
Büyük ihtimalle suda ilaç olduğu için az su içiyordu haliyle de dışkısı kuru geliyordu. Nedense kuru dışkı en sevilen dışkıdır 😀
Hastalık olmadığı sürece yumuşak dışkı kuru dışkıdan ( kabızlıktan ) daha iyidir. Kullandığınız yemin içeriğinde kenevir tohumu yoksa bir miktar alıp %10 kadar ekleyin. Kışın %25'e çıkarın.
Doğru diyorsunuz ilaç kullandığı süre boyunca katıydı yani triflucan kullanırkende levadoks kullanırkende tamam kenevir tohumu da alırım çok teşekkür ederim

Kuşlar genel olarak kendi hallerinde gibi. Tamamen ahşap tüneklere, paslanmamış kafeslere geçmenizde yarar var. Tek kuş bile olsa seçilecek minimum kafes şu şekilde olmalı.
Hem tünek yerleşimi (belki bir tanesi aynı açıda daha üste gelebilir) hem de kafes seçimi bu şekilde tutulmalı (minimum).

Kuşlar genel olarak kendi hallerinde gibi. Tamamen ahşap tüneklere, paslanmamış kafeslere geçmenizde yarar var. Tek kuş bile olsa seçilecek minimum kafes şu şekilde olmalı.
Hem tünek yerleşimi (belki bir tanesi aynı açıda daha üste gelebilir) hem de kafes seçimi bu şekilde tutulmalı (minimum).
Teşekkür ederim 🌸

Tam suluğa 1 damla 3 gün üstüste verin. Bu akşam yatmadan önce sulukları alın sabah hazırlayıp verin saat 14-15 civarı tazeleyin iyotlu suları.

Tam suluğa 1 damla 3 gün üstüste verin. Bu akşam yatmadan önce sulukları alın sabah hazırlayıp verin saat 14-15 civarı tazeleyin iyotlu suları.
Teşekkür ederim her zaman günde 2 defa tazeliycem demi
En son attığım videodaki gibi silkelenip hapşuruyorlar orada tesadüfen yakaladım kuyruk sallamaları da orada ki gibi

Geri