Netcox kullanımı ve kusma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan avseque
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

avseque

Forum Sakini
Merhabalar arkadaşlar. Bildiğiniz üzere netcox kullanıyorum koksidiyoz için. Galiba bir hata yaptım. Ben antibiyotiği kullanırken gaga taşı kalamar ve kumu kafesten almamıştım. Veteriner hiçbir şey dememişti o konuda benim de aklıma gelmedi. Acaba ilacın etki göstermesini engellemiş olabilir mi? Bir de bu gece altlarını değiştirirken fark ettim. Kuşlardan biri kusmuş. Kafesin tellerinde de az miktarda vardı tabandaki kağıdın üstünde de salyalı sindirilmemiş yemler. Çok korkuyorum ne oluyor bu hayvanlara :(

Ekli dosyalar

• 4AD186A0-AFC7-48F2-99F4-A1AC5B019A79.jpeg
    4AD186A0-AFC7-48F2-99F4-A1AC5B019A79.jpeg
    122.4 KB · Görüntüleme: 9
  • D09E651C-7994-4711-965D-B7799B9BA816.jpeg
    D09E651C-7994-4711-965D-B7799B9BA816.jpeg
    96.5 KB · Görüntüleme: 8
  • 239BC21B-B0D0-4B86-8D97-3B21633AB668.jpeg
    239BC21B-B0D0-4B86-8D97-3B21633AB668.jpeg
    93.5 KB · Görüntüleme: 7
  • BBD971B7-597D-45C2-9A39-583351D87E64.jpeg
    BBD971B7-597D-45C2-9A39-583351D87E64.jpeg
    135.6 KB · Görüntüleme: 11
Oyla 0
dışkı kötü görünüyor yarına kadar devam ederse veya bu süreçte kuş halsizleşirse tekrar yazın. enfeksiyon da olabilir karaciğer yorulmuş da olabilir
Hala devam ediyor kötü dışkılama. Halsiz ve pek iştahı da yok sanki. Az önce ağzına yemliği tutayım yer belki dedim birkaç tane aldı sonra öğürme hareketi yaptı. Uzun süredir ilaç kullanmıyordum sadece probiyotik ve vitamin takviyesi yapıyordum. Sadece 4 günlük netcox kullanımıyla karaciğer yorulmuş olabilir mi?

Oyla 0
Ben daima ilaçların 8 saat suluklarında durup ardından taze su verilmesi taraftarıyım. Hep öyle uygularım. Alması gereken dozajı ilk seferinde verdiğimiz için 2.si gerekli değil. Belki çok ileri vakalarda
Suluktan ilaçlama yaparken veteriner hekim ''suluğa 0.4 cc'' koy derken, ilacın tamamının içilmemesi ihtimaline göre mi dozaj belirliyor sizce?
Yoksa; suluğun depo haznesini çıkarıp sadece alttaki beyaz kısmına su ve ilacı koyup bitirmesini bekledikten sonra, suluğu temiz suyla tazelemek ve ertesi sabah tekrar sadece alttaki beyaz kısmına su ve ilacı koyup bu şekilde devam etmek ilacın tam olarak alınması bakımından daha etkili olur mu, yoksa ilaç dozu suyun az verildiğinden dolayı fazla mı gelir?

Oyla 0
o yeşil sulu kısım genelde karaciğer kaynaklıdır, ciddi bir enfeksiyon da olabilir geçici de olabilir. bence yarını beklemekte fayda var, diğer arkadaşlar da yorum yaparlar
Zaten beklemekten başka birşey gelmiyor elimden. İştahı kesilmiş yeme indiğini görmedim kaç saattir bir kere indi onda da biraz karıştırıp çıktı. Ben yemliği ağzına tutunca da yemiyor. Dal darı taktım yer diye onu da yememiş. Kafes tabanında kusulmuş yem buldum gene. Gündüz biraz daha iyiydi yem yiyordu akşama doğru kötüleşti. Refloru bu geceden itibaren mi vermeye başlasam? @neanderthalensis @Ümit T. @Doğanay Y.

Oyla 0
Şu aşamada ne yapmak lazım emin değilim malesef. Ya bozulan ilaçlı sudan etkilenip bir zehirlenme yaşadı, yada ilaç ağır geldi bağışıklığı düştü..

Siz kuşu beslemeye çalışın mutlaka. Bundan öte elimizden birşey gelmez...

Oyla 0
Şu aşamada ne yapmak lazım emin değilim malesef. Ya bozulan ilaçlı sudan etkilenip bir zehirlenme yaşadı, yada ilaç ağır geldi bağışıklığı düştü..

Siz kuşu beslemeye çalışın mutlaka. Bundan öte elimizden birşey gelmez...
Sık sık yemliği gagasına tutuyorum elimden yemediği için. O şekilde biraz da olsa yedirebildim. Veteriner yumurta maması verme demişti. Yumurta mamasını çok sever normalde. Yarın yapıp versem mi diyorum ama daha da kötü olur diye korkuyorum.

Oyla 0
Sık sık yemliği gagasına tutuyorum elimden yemediği için. O şekilde biraz da olsa yedirebildim. Veteriner yumurta maması verme demişti. Yumurta mamasını çok sever normalde. Yarın yapıp versem mi diyorum ama daha da kötü olur diye korkuyorum.

Mamanın bir zararı olmaz aksine ne yedirebilirseniz kardır..

Oyla 0
Refloru verdim. Veteriner 3 damla demişti ama ben galiba biraz daha fazla verdim. Çok çırpınıyor elime alınca. İlacın ne kadar gittiğinden emin olamadım. Bir zararı olmuş mudur acaba fazla gittiyse? @neanderthalensis @Ümit T.

Oyla 0
Merhabalar tekrar. Bugün refloru sabah akşam damlalıkla verdim. Arada da suluğun alt kısmına koyup gagasına tuttum birkaç yudum içti. Yemliği ağzına tutunca biraz yiyor. Çok halsiz. Dışkı hala dünkü gibi. Ne yapacağımı şaşırdım. Kuş gidiyor galiba :cry: @neanderthalensis @Ümit T.

Oyla 0
çok üzüldüm , maalesef ümit hocanın dediği gibi yapılacak fazla birşey yok. dışkı ve kuş resmi atarmısınız

Oyla 0
Şekli düzgün olanlar erkeğin. Erkekte sıkıntı yok zaten. Ötüyor yem yiyor. @neanderthalensis

Ekli dosyalar

• C9C8A5C9-A020-44B7-99B4-342D146CE56D.jpeg
    C9C8A5C9-A020-44B7-99B4-342D146CE56D.jpeg
    94.7 KB · Görüntüleme: 10
  • 93490097-3E7B-48A0-9D4E-D50D0AA27CC5.jpeg
    93490097-3E7B-48A0-9D4E-D50D0AA27CC5.jpeg
    119.6 KB · Görüntüleme: 10
  • FBE4A8E1-C94C-41BC-A533-04A3A8E6DAEB.jpeg
    FBE4A8E1-C94C-41BC-A533-04A3A8E6DAEB.jpeg
    110.6 KB · Görüntüleme: 11
Oyla 0
ilacı en son hangi gün kullandınız?
Hangisini netcoxu mu? Netcox en son dün gece 12de koydum suluklarına. Zaten dışkılar iyice beterleşince dün gündüz veterinerle görüştüm. Netcoxu keselim temiz su verin dedi. Bugün sabah da reflora başladım. Bu sabah 11 gibi ilk kez verdim refloru. Gün içinde sulukla içirmeye çalıştım bir de akşam damlattım gagasına

Oyla 0
Hangisini netcoxu mu? Netcox en son dün gece 12de koydum suluklarına. Zaten dışkılar iyice beterleşince dün gündüz veterinerle görüştüm. Netcoxu keselim temiz su verin dedi. Bugün sabah da reflora başladım. Bu sabah 11 gibi ilk kez verdim refloru. Gün içinde sulukla içirmeye çalıştım bir de akşam damlattım gagasına

yanlış mı anladım? veterinerle konuştuktan sonra perşembe gecesi tekrar ilaç mı verdiniz? ilaçlı suyu kafesten ne zaman aldınız?

Oyla 0
Merhabalar tekrar. Bugün refloru sabah akşam damlalıkla verdim. Arada da suluğun alt kısmına koyup gagasına tuttum birkaç yudum içti. Yemliği ağzına tutunca biraz yiyor. Çok halsiz. Dışkı hala dünkü gibi. Ne yapacağımı şaşırdım. Kuş gidiyor galiba :cry: @neanderthalensis @Ümit T.
Bir veterinere gidip kursağına şırıngayla mama bastırmayı denediniz mi? Mama ile birlikte ilaç da basıyor veteriner. Vakit kaybetmeden bir veterinere yetiştirin bence. Veterinere götürme imkanınız yoksa elmayı rendeleyin ılık suyla karıştırıp sıvı hale getirin çay kaşığı ile gagasını açarak yedirin. Eğer varsa elma suyunun içine multivitamin veya çok az C vitamini katın.Varsa elektrolit ilave edin yoksa biraz dekstroz katın, o da yoksa az biraz tos şeker katın, öyle yedirin, ama mutlaka yedirin.

Oyla 0
Geri