Ekli dosyayı görüntüle 24257
Son durum bu şekilde, gübre verdim soldaki kırmızı topraktakiler firesiz gidiyor gibi seyreltme yaptım, sağdakinde uzadıkça yatanlar oldu bayağı azaldı ama kalanlar bizimletek sorun balkonun öğleye kadar güneş alması ve gariplerim güneş ışığı için o tarafa eğimli oluyorlar bana göre eğer güneş batana güneş ışığı alabilselerdi simdiye hasat zamani gelmiş olurdu. Bakalim belki bu sekilde de verecek ama vardığım sonuç balkonda darı ekimi için üstü açık sürekli güneş ışığını alabilecek sekilde ise balkonda yapilabilir
![]()
Sağdakinde daha önce çiçek yetişmişti, normal bahçe toprağı. Soldakini de şehir dışında dağın yamaçlarında toprak hep kızıl idi bazı yerlerde köstebekler dışarı çıkarmıştı ve temiz taşsız göründüğü için bir de dedim yer altindan çıkan toprak mineral bakimindan yer üstüne göre zengindir dedim, doldurmasi da kolay olmuştu o yüzden tercih ettim. Bu toprağa ben renginden dolayı killi demiştim başlangıçta ama çok araştırmadım killi ya da baska bir adı vardır belki. Bir de arkadaşım bu toprak zamanla suladikca üstü beton gibi olur bitki buyuyemez demişti hiç öyle olmadi üstü hâlâ yumuşak duruyor. Aralardan seyreltmesem bile hepsi büyüyecek gibiydi ama ben yine de birbirlerine gölge yapar diye seyrelttimBu topraklar hazır satılan saksı topraklarımı yoksa dışarıdan bir yerdenmi doldurdun merak ettim? Soldakinin gelişimi daha iyi diğeri verimsiz kalmış biraz..
Sağdakinde daha önce çiçek yetişmişti, normal bahçe toprağı. Soldakini de şehir dışında dağın yamaçlarında toprak hep kızıl idi bazı yerlerde köstebekler dışarı çıkarmıştı ve temiz taşsız göründüğü için bir de dedim yer altindan çıkan toprak mineral bakimindan yer üstüne göre zengindir dedim, doldurmasi da kolay olmuştu o yüzden tercih ettim. Bu toprağa ben renginden dolayı killi demiştim başlangıçta ama çok araştırmadım killi ya da baska bir adı vardır belki. Bir de arkadaşım bu toprak zamanla suladikca üstü beton gibi olur bitki buyuyemez demişti hiç öyle olmadi üstü hâlâ yumuşak duruyor. Aralardan seyreltmesem bile hepsi büyüyecek gibiydi ama ben yine de birbirlerine gölge yapar diye seyrelttim
Ya işte yerin olcakki şöyle ufak bir bahçe ben ekerim şahsen...
Youtube ta bir video buldum fikir vermesi açısından. Saksıda bu şekilde ufak dal darı çıkıyor bunun sebebide toprağı derin olmaması diye biliyoruym. Ne kadar derin geniş toprağı olursa o kadar büyük yetişiyormuş darılar.. Ama ufakta olsa mis gibi taze dal darı
Ekli dosyayı görüntüle 24306Ekli dosyayı görüntüle 24307
Darıcıklar görünmeye başladılar şaşırdımdaha 30 40 cm anca olmuşlardı, sizin de dediğiniz gibi toprağının derin olmamasından sanirim, bunlar normal toprakta olan ilk diktiklerim. Sulama bundan sonra daha mi az olmali acaba iki üç günde bir suluyordum
Darı ektiğimden yüzde yüz eminim, ama toprak ne verirse kabulümAspura benziyorlar sanki![]()
Darı ektiğimden yüzde yüz eminim, ama toprak ne verirse kabulümbelki cılız yetiştiklerinden aspur gibi görünüyorlar
![]()
Ekli dosyayı görüntüle 24650
Sagdaki saksida genel olarak darilar seyrek çıktı bir kac tanesinde tam dolu çıktı darı başakları, soldaki kırmızı topraktakiler başlangıçta cok hızlı buyumuslerdi ama bence seyreltmeyi az yaptigimdan fazla buyuyemediler ama yine de çıkıyor darilar, hasata az kaldı![]()
Afatsumi kızıl darıAfatsumi muhabbet kuşu karışık yem