Solunum Sıkıntısı & Ayak Tutulması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kuş Anasıı

Yönetici
Moderatör
Arkadaşlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var. Şehir dışından yeni geldim. Gitmeden önce tüyleri için sizden yardım istemiştim. Parazit ilacını vs temin ettim. Başlayacaktım fakat 3 gündür durup dururken bu hale geldi. Dün sağ bacağını kullanamamaya başladı. Hemen kafesini ayırdım küçük kafese aldım. Enerjisi iyi ama solunumu ve dışkısı fena halde. Sağ bacağı kullanırken çok zorlanıyor. Acil müdahale ne yapmam gerekiyor? 3 gün önce başladı durum dediğim gibi. Ötmek istiyor sesi çıkmıyor. Videodaki takırtı sesi ondan geliyor. Buna aşırı düşkünüm bi şey olursa dayanamam

Ekli dosyalar

• IMG_7175.jpeg
    IMG_7175.jpeg
    280.6 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
O zaman sıvı olan her ilacı eğer vaktiniz varsa her birini 4 saat ara vererek uygulayın. Mantar ilacı damlattınız diyelim 4 saat sonra vitamin. 4 saat sonra probiyotik şeklinde. Hangileri sıvı formda ?

dışkının son durumu bu. İlacı ağızdan bir damla verdim sonrasında çok rahatsız oldu, vik vik gıcırdama sesi gibi bir ses çıkarıp duruyor 5 dakikadır

Ekli dosyalar

• bda05d0d-4865-4644-981a-a858c16c3237.jpeg
    bda05d0d-4865-4644-981a-a858c16c3237.jpeg
    470 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Hocam kuş ne durumda ? Belirtiler tam olarak geçti mi ? Dışkı nasıl ? Bir video paylaşır mısınız..

Hocam dışkı hala biraz problemli ama genel durumu gayet iyi. Kabarması vs çok azaldı. Yem yemesi de daha güzel. Ötmüyordu hiç, ötmeye başladı. Açıkçası diğer kuşlarımda da benzer şikayetleri gözlemlemeye başladığım için onlara da suya katarak triflucan başladım. Ve triflucanı ağızdan vermek daha etkili oldu kesinlikle

Ekli dosyalar

• dc3b9799-4421-4df2-8901-5c0e0134e413.jpeg
    dc3b9799-4421-4df2-8901-5c0e0134e413.jpeg
    255.7 KB · Görüntüleme: 3
Antibiyotik ve benzeri ilaçlar kullanırken dışkı istediğimiz gibi olmaz. İlacı yarın da verip keseriz. Probiyotik ve multi vitamine devam. 3 gün sonra sadece probiyotik 1 hafta kadar.
İlaçlar ağızdan verince tek seferde yüksek doz verildiğinden biraz daha etkilidir evet. Ama sizin kuş ağzına damlatmaya başlayıncaya kadar önemli ölçüde iyileşmişti. Yani damlatma size yansıdığı kadar fazla etkili değildir.

Antibiyotik ve benzeri ilaçlar kullanırken dışkı istediğimiz gibi olmaz. İlacı yarın da verip keseriz. Probiyotik ve multi vitamine devam. 3 gün sonra sadece probiyotik 1 hafta kadar.
İlaçlar ağızdan verince tek seferde yüksek doz verildiğinden biraz daha etkilidir evet. Ama sizin kuş ağzına damlatmaya başlayıncaya kadar önemli ölçüde iyileşmişti. Yani damlatma size yansıdığı kadar fazla etkili değildir.
Valla çok teşekkür ederim, inşallah yarın iyice toparlar. Suyuna vitamin ve probiyotik ekliyorum şu an da. Geçen hafta beni çok korkutmuştu. Bir kuşumu da trajik ani bir kaza ile kaybettim geçen hafta içerisinde, üstüne buna bi şey olsa çok kötü hissederdim

Valla çok teşekkür ederim, inşallah yarın iyice toparlar. Suyuna vitamin ve probiyotik ekliyorum şu an da. Geçen hafta beni çok korkutmuştu. Bir kuşumu da trajik ani bir kaza ile kaybettim geçen hafta içerisinde, üstüne buna bi şey olsa çok kötü hissederdim
Kurtuldu çok şükür. Bu arada diğer kuşlara İlaç başlamışsanız eğer aynı tedaviyi uygulayın sadece trifuculan uygulamayın.

Genel anlamda bence zor kısmı atlatmış gibi. Bira mayası, probiyotik ve prebiyotikler devam etmeli. Görüntü olarak tüye gireceğim gibi bir izlenim veriyor, belki bunun durgunluğunu da gösteriyor olabilir.

Genel anlamda bence zor kısmı atlatmış gibi. Bira mayası, probiyotik ve prebiyotikler devam etmeli. Görüntü olarak tüye gireceğim gibi bir izlenim veriyor, belki bunun durgunluğunu da gösteriyor olabilir.
Hocam bana kalırsa risk almaya gerek yok. Eğer hastalık devam ediyorsa antibiyotik direnci gelişmemesi için tedaviye devam etmek pratik olan yoldur. Belki iyileşti tamam ama ya iyileşmediyse ? Taktir konu sahibinin olmak üzere benim tavsiyem ilaca devam etmek yönündedir.

Hocam bana kalırsa risk almaya gerek yok. Eğer hastalık devam ediyorsa antibiyotik direnci gelişmemesi için tedaviye devam etmek pratik olan yoldur. Belki iyileşti tamam ama ya iyileşmediyse ? Taktir konu sahibinin olmak üzere benim tavsiyem ilaca devam etmek yönündedir.
bu aşamada tabi tercih yapmak gerekiyor. Bir kaç ek gün ilaç kullanımının sakıncası olmayacaktır bana göre de ancak bence tedavi sonrası toparlama sürecine geçmiş gibi hissettirdi. Ağırlığı nasıl @Kuş Anasıı ? Beslenmesi toparladı mı?

bu aşamada tabi tercih yapmak gerekiyor. Bir kaç ek gün ilaç kullanımının sakıncası olmayacaktır bana göre de ancak bence tedavi sonrası toparlama sürecine geçmiş gibi hissettirdi. Ağırlığı nasıl @Kuş Anasıı ? Beslenmesi toparladı mı?
Beslenmesi iyi ağırlığı 38-39 gramda sabitledi 1 aydır. Ama toparlama sürecinde değil gibi Doğanay hocam. Sürekli kafese girip uyuklamak istiyor, ötmüyor. Benim yaz döneminde tüm kuşlarım 55 gram civarıydı, sürekli yiyorlardı yemliklerini falan değiştim bilerek. Sonrasında hepsi 10 gram civarı verdiler ama bu kuşum 20 gr zayıfladı bir anda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri