Sultan papağanım kabız mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fidan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fidan

Forum Sakini
Merhabalar. Sultan papağanım sabahları 2 adet büyük dışkı yapıyor. Normalden daha az dışkılamaya başladı. Gündüzleride az dışkılıyor. Bugün bu durumun 3. Günündeyiz. Bir yerleri kemirme ihtiyacıda artmış. Kabızmı olduğunu yoksa kızgınlık yumurtasımı yapacağını nasıl anlarım. Aynı zamanda kendisi tüy dökümünde. Dışkılarını aşağıya
yükledim.
Bir de Mart 2021'den bugüne kadar 30 kızgınlık yumurtası yaptı

Ekli dosyalar

• 20221003_095404.jpg
    20221003_095404.jpg
    131.4 KB · Görüntüleme: 18
  • 20221003_095414.jpg
    20221003_095414.jpg
    170.4 KB · Görüntüleme: 18
  • 20221003_095430.jpg
    20221003_095430.jpg
    259.7 KB · Görüntüleme: 18
  • 20221003_095437.jpg
    20221003_095437.jpg
    112 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Henüz 48 saat içindeyiz yanlış bilmiyorsam.
Bu sabahla birlikte 5. Gün. Ama bir gün tam verememiştik o yüzden 4. Gün diyebiliriz.

Sabahki dışkıları büyük ve koyu renkli oluyor. Bana sanki kızgınlık yumurtası yapacakmış ama bir sorundan yapamıyor gibi geliyor.

Ekli dosyalar

• 20221009_093251.jpg
    20221009_093251.jpg
    475.1 KB · Görüntüleme: 9
Eğer yumurta sıkışmasından bahsediyorsanız veterinere acilen götürmek gerekiyor.
Yok şislik falan. Veterinere gittiğimizde röntgende yumurta yoktu ve dışkısı böyleydi. Sıkışma olsa dışardan anlar mıyız ?

Röntgeni 4 ekimde çekildi ve yumurta göremediler.

4 ekimden beri dışkısi sabahları böyle.

Aslında anlaşılır. Kuş kafes tabanına yöneliyor ya da tünek de durma pozisyonu değişiyor, o bölgede belirgin morarma oluyor. Yeni oluşturuyor da olabilir. İlaç kullanımı bitince tekrar durumuna bakacağız artık.

Aslında anlaşılır. Kuş kafes tabanına yöneliyor ya da tünek de durma pozisyonu değişiyor, o bölgede belirgin morarma oluyor. Yeni oluşturuyor da olabilir. İlaç kullanımı bitince tekrar durumuna bakacağız artık kendini kabartmı

Aslında anlaşılır. Kuş kafes tabanına yöneliyor ya da tünek de durma pozisyonu değişiyor, o bölgede belirgin morarma oluyor. Yeni oluşturuyor da olabilir. İlaç kullanımı bitince tekrar durumuna bakacağız artık.
Şuan kendini kabartmış duruyor. Yumurta sıkışmasını elleyerek farkedebilir miyiz ?

Geceleri yatar yatmaz kafesin tabanına gidiyor

Evet bazen anlaşılabiliyor ancak bazı kuşlar iyi saklayabiliyor. Bastırmadan o bölgeyi inceleyebilirsiniz, yumurta şekline benzer bir sertlik hissediliyorsa yumurta olması olası.

Evet bazen anlaşılabiliyor ancak bazı kuşlar iyi saklayabiliyor. Bastırmadan o bölgeyi inceleyebilirsiniz, yumurta şekline benzer bir sertlik hissediliyorsa yumurta olması olası.
Kendini kabartma var. İştahta azalma var. Bir köşede gaga gıcırdatıyor arada yemek yiyor. Biraz uçtu kafese girmek istedi kendisi. Ama bir şişlik yok. Belkide dediğiniz gibi şuan oluşturuyordur

Bu sabahla birlikte 5. Gün. Ama bir gün tam verememiştik o yüzden 4. Gün diyebiliriz.

Sabahki dışkıları büyük ve koyu renkli oluyor. Bana sanki kızgınlık yumurtası yapacakmış ama bir sorundan yapamıyor gibi geliyor.
O kadar olmuş demek.. O tam veremediğiniz gün kötü oldu. Bu tarz tedavilerde ilacı doğru dozda düzenli bir şekilde vermek önemli. İlk dışkı fotoğrafına göre dışkıda ve sindirimde bana göre toparlanma olmuş. Röntgende yumurta bariz şekilde belli oluyor belki o dönemde henüz oluşumu yoktu ama artık oluşumu başlamış olabilir. Bazı unsurlar üst üste geldiği için kuşunuzun canını sıkıyor olabilir bu durum. Hassas tartı varsa günlük tartmanızı tavsiye ederim. Ağırlığı düşüş gösteriyorsa problem büyümeye devam ediyor demektir.

O kadar olmuş demek.. O tam veremediğiniz gün kötü oldu. Bu tarz tedavilerde ilacı doğru dozda düzenli bir şekilde vermek önemli. İlk dışkı fotoğrafına göre dışkıda ve sindirimde bana göre toparlanma olmuş. Röntgende yumurta bariz şekilde belli oluyor belki o dönemde henüz oluşumu yoktu ama artık oluşumu başlamış olabilir. Bazı unsurlar üst üste geldiği için kuşunuzun canını sıkıyor olabilir bu durum. Hassas tartı varsa günlük tartmanızı tavsiye ederim. Ağırlığı düşüş gösteriyorsa problem büyümeye devam ediyor demektir.
Evet tartıyoruz. En son 102 çıktı. 4 ekimse 104 tü. Hafif bir düşüş var. Takip edeceğiz.

Normalde sabahki ve akşamki ilaç için farklı şiringa kullanıyorum. Fakat karıştı sabah. Her kullanımdan sonra suyla temizliyorum ama sıkıntı olur mu sizce ? İlaçların arasında 12 saat var

Normalde sabahki ve akşamki ilaç için farklı şiringa kullanıyorum. Fakat karıştı sabah. Her kullanımdan sonra suyla temizliyorum ama sıkıntı olur mu sizce ? İlaçların arasında 12 saat var
Sıcak suyla (kaynar olmadan) yıkayabilirsiniz. Geçmişte yapmak zorunda olduğum bir durumdu. İçiniz rahat etmesi için yenilerini alabilirsiniz genelde ücret almazlar ama belki 1,50 tlye satabilirler.

Teşekkür ederim. Kendisi pek uçmak istemiyor. Hafif zorlanıyor gibi ve düne göre 2 gr fazla çıkmış. Dediğiniz gibi yumurta oluşturuyor olabilir.
Bu süreçte uçurmaya veya kafesten çıkartmaya zorlamayın canı isterse çıkar. Oluşan sızı ve halsizlik yüzünden kabarıp uyuyabilir bunlar şuan normal sayılabilir.

Geri