Sultan papağanım kabız mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fidan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fidan

Forum Sakini
Merhabalar. Sultan papağanım sabahları 2 adet büyük dışkı yapıyor. Normalden daha az dışkılamaya başladı. Gündüzleride az dışkılıyor. Bugün bu durumun 3. Günündeyiz. Bir yerleri kemirme ihtiyacıda artmış. Kabızmı olduğunu yoksa kızgınlık yumurtasımı yapacağını nasıl anlarım. Aynı zamanda kendisi tüy dökümünde. Dışkılarını aşağıya
yükledim.
Bir de Mart 2021'den bugüne kadar 30 kızgınlık yumurtası yaptı

Ekli dosyalar

• 20221003_095404.jpg
    20221003_095404.jpg
    131.4 KB · Görüntüleme: 18
  • 20221003_095414.jpg
    20221003_095414.jpg
    170.4 KB · Görüntüleme: 18
  • 20221003_095430.jpg
    20221003_095430.jpg
    259.7 KB · Görüntüleme: 18
  • 20221003_095437.jpg
    20221003_095437.jpg
    112 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Dışkıda bariz bir değişim yakaladınız mı ?
Hala kağıdı yeşile boyama var ve sabahları aşırı yoğun, çok koyu renkli büyük dışkılar yapıyor. Hani yumurta yapacakları zamanki gibi. Eskiden kızgınlık yumurtası yapacağı zamanlar yapardı fakat şimdi yumurta yok. Dediğim sabahki büyük dışkılar siyah gibi görünüyor ama çok koyu yeşil.

Hala kağıdı yeşile boyama var ve sabahları aşırı yoğun, çok koyu renkli büyük dışkılar yapıyor. Hani yumurta yapacakları zamanki gibi. Eskiden kızgınlık yumurtası yapacağı zamanlar yapardı fakat şimdi yumurta yok. Dediğim sabahki büyük dışkılar siyah gibi görünüyor ama çok koyu yeşil.
Dışkılarda pek bi değişim yok ama ilk günlere göre hareketleri daha iyi

Durumuyla ilgili bir gelişme oldu mu ?
Maalesef bugün gidemedik. Pazartesi götürücem. Fakat antibiyotiği, antifungalı ve digestivi bırakınca iştahı azaldı. Pek yem yemiyor. Bir de tellere sürtünerek ötüyor. 10 gün kullanın demişlerdi antibiyotiği ve fungalı. Sizce bu akşam ve yarında versem mi ? Ya da sadece digestive mi versem

Maalesef bugün gidemedik. Pazartesi götürücem. Fakat antibiyotiği, antifungalı ve digestivi bırakınca iştahı azaldı. Pek yem yemiyor. Bir de tellere sürtünerek ötüyor. 10 gün kullanın demişlerdi antibiyotiği ve fungalı. Sizce bu akşam ve yarında versem mi ? Ya da sadece digestive mi versem
Şuan ki durumda onun fayda edeceğini sanmıyorum. Sürtünmesine ise benim şahsen bir yorumum yok çünkü dişi papağanlar ile aram pek yok.

Hocalarım benden daha iyi bilir ama fazla kullanmış antibiyotiği
Yumurta belirtisi varmı hala kızgın olduğu için ciflesme hareketi yapıyor olabilir sürtünme olayı
Elleyince bir yumurta yok. Ama dışkıları, kemirgenliği ve çiftleşme hareketi yumurtlayacakmış gibi. Kızgınlık yumurtası bu arada kuşum tek dişi.

Büyük bir sorun yaratmaz ancak bu duruma gelmenize sebep olmuş iki olasılık var.
Ya ilaçlar baştan yanlış seçildi ya da eksik doz yüzünden etken direnç kazandı..
Organlardaki işleyişi anlamak zor. İnsanda bile bir sürü kan testi sonucu ile anlaşılıyor.Elimden gelse onun her türlü bakımını karşılamak isterim. Fakat pazartesi gideceğim röntgen fiyatını zor karşılıyorum.
Bugün götüremedim.

Fazla değil, normal. 15 gün dahi olabilir bazi durumlarda daha fazla.

Umarım bir sorun yaşamazsınız. Fiyat politikalarinda diğer yere göre daha normal geldi bana.
İzmirde kuş bakan 3 veteriner hekim var. Fiyatlar aynı ya da yakın.
İştah antibiyotik ile gelmez maalesef bana kalırsa 12 gün çok uzun bir süre kuşun son güncel dışkısını ve videosunu görebilir miyiz?
12 gün değil 10 gün kullandı

Geri