Sultan papağanım kabız mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fidan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fidan

Forum Sakini
Merhabalar. Sultan papağanım sabahları 2 adet büyük dışkı yapıyor. Normalden daha az dışkılamaya başladı. Gündüzleride az dışkılıyor. Bugün bu durumun 3. Günündeyiz. Bir yerleri kemirme ihtiyacıda artmış. Kabızmı olduğunu yoksa kızgınlık yumurtasımı yapacağını nasıl anlarım. Aynı zamanda kendisi tüy dökümünde. Dışkılarını aşağıya
yükledim.
Bir de Mart 2021'den bugüne kadar 30 kızgınlık yumurtası yaptı

Ekli dosyalar

• 20221003_095404.jpg
    20221003_095404.jpg
    131.4 KB · Görüntüleme: 18
  • 20221003_095414.jpg
    20221003_095414.jpg
    170.4 KB · Görüntüleme: 18
  • 20221003_095430.jpg
    20221003_095430.jpg
    259.7 KB · Görüntüleme: 18
  • 20221003_095437.jpg
    20221003_095437.jpg
    112 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Genelde meyve tüketimi düşük oluyor kuşların. Bu nedenle telaş etmeye gerek yok bence :)
Eğer köpüklü kusma gibi şikayetiniz olursa ya da farklı bir davranış değişikliği zehirlenmiş olabilir.

Bir diş fırçası yardımıyla, tuzlu su ya da bir miktar sirke ilaveli su ile fırçalamanız ve dikkatlice fırınlamanız ya da güneş altında bir süre bekletmeniz gerekiyor.
Doğrudan da kullanılabilir ancak güvenilir bir yerden, paketli halde alınmış olması gerekli .

Bir diş fırçası yardımıyla, tuzlu su ya da bir miktar sirke ilaveli su ile fırçalamanız ve dikkatlice fırınlamanız ya da güneş altında bir süre bekletmeniz gerekiyor.
Doğrudan da kullanılabilir ancak güvenilir bir yerden, paketli halde alınmış olması gerekli .
Aslında kalsiyum ihtiyacını karşılamak istiyorum. Bu aralar yumurta yapacakmış gibi. Antibiyotik, antifungal ve digestive kullanıyor. Calci- lux kullansam bir sorun olur mu sizce ?

Aslında kalsiyum ihtiyacını karşılamak istiyorum. Bu aralar yumurta yapacakmış gibi. Antibiyotik, antifungal ve digestive kullanıyor. Calci- lux kullansam bir sorun olur mu sizce ?
Calci-lux kullanımı ilaç kullanımı sonrasında verilmelidir. Yumurtlama süreci varsa bana göre ilaçlar kesilmeli, üretime izin verilmemeli. Olumsuz yansımaları olabiliyor üretim esnasında ilaç kullanımının. Kalamar ve kuş kumu da ilaç kullanım sürecinde uzak tutulmalı mümkünse.

Calci-lux kullanımı ilaç kullanımı sonrasında verilmelidir. Yumurtlama süreci varsa bana göre ilaçlar kesilmeli, üretime izin verilmemeli. Olumsuz yansımaları olabiliyor üretim esnasında ilaç kullanımının. Kalamar ve kuş kumu da ilaç kullanım sürecinde uzak tutulmalı mümkünse
2 ekimden beri sabahları dışkıları büyük ve yoğun. Aynı zamanda kemirme ihtiyacı artmış. Son zamanlarda kilosu artıyor gibi. Sanki yumurta oluşturuyor. Bu arada eşi yok kuşum tek. Yani yaparsa kızgınlık yumurtası yapacak. Kafesinde gaga taşı ve kuş kumu var sadece. Bir de geceleri yatırınca kafesin tabanına iniyor.

Tedavinin bitmesine 2 3 gün var

Calci-lux kullanımı ilaç kullanımı sonrasında verilmelidir. Yumurtlama süreci varsa bana göre ilaçlar kesilmeli, üretime izin verilmemeli. Olumsuz yansımaları olabiliyor üretim esnasında ilaç kullanımının. Kalamar ve kuş kumu da ilaç kullanım sürecinde uzak tutulmalı mümkünse.
Şu durumda antibiyotiğin kesilmesi işleri daha zorlaştırmaz mı? Bence tedavi süreci tamamlanmalı.

Maa
Şu durumda antibiyotiğin kesilmesi işleri daha zorlaştırmaz mı? Bence tedavi süreci tamamlanmalı.
Eğer yumurtluyorsa risk oluşturuyor hocam. İlaç kullanımı zaten yıpratıcı geçiyor ve üremesi ne yazık ki farklı sorunları da beraberinde getiriyor. Özellikle koksidyoz ve türevi hastalık tedavilerinde ilaç kullanımları yumurtlamayı zorlaştırıyor ve az gördüğümüz sıkışmalara sebep oluyor. Tabi her kuş için benzer etkisi olmuyor ancak riski var. Birde o yumurtadan yavru beklentisi olmaması gerekiyor. Kuluçka sürdürülmemeli tabi böyle bir düşünce varsa

İlacın tam kaçıncı günü kestiremedim ancak eğer son 1-3 günü kaldı ise tamamlanmalı ve ilaç kullanımı devam edecekse ara verilmeli bana göre

Maa

Eğer yumurtluyorsa risk oluşturuyor hocam. İlaç kullanımı zaten yıpratıcı geçiyor ve üremesi ne yazık ki farklı sorunları da beraberinde getiriyor. Özellikle koksidyoz ve türevi hastalık tedavilerinde ilaç kullanımları yumurtlamayı zorlaştırıyor ve az gördüğümüz sıkışmalara sebep oluyor. Tabi her kuş için benzer etkisi olmuyor ancak riski var.

İlacın tam kaçıncı günü kestiremedim ancak eğer son 1-3 günü kaldı ise tamamlanmalı ve ilaç kullanımı devam edecekse ara verilmeli bana göre
Bu zamana kadar 2021 martdan beri 30 kızgınlık yumurtası yaptı. 5 ekimde başladık ilacı vermeye.6 ekim sabah dozunu veremedik onun dışında eksiksiz. Toplam 10 gün vermeliyiz.
Kafesinde neleri çekitmeliyim bir de

Kalamar ve calci-lux u sormamdaki sebep bu zamana kadar 30 yumurta yapan kuşta kalsiyum eksikliği olması durumunda felç ya da yumurta sıkışması yaşamasından endişelenmem

Bu zamana kadar 2021 martdan beri 30 kızgınlık yumurtası yaptı. 5 ekimde başladık ilacı vermeye.6 ekim sabah dozunu veremedik onun dışında eksiksiz. Toplam 10 gün vermeliyiz.
Kafesinde neleri çekitmeliyim bir de
Az kalmış o halde tamamlayın. Kronikleşmiş yumurtlama sorunları için mutlaka geniş kapsamlı bir tedavi başlatmak lazım. Ayrıca okumanızı öneririm. İşe yararsa epey mutlu olurum:
Tamamlandıktan sonra bir süre probiyotik + bira mayası ve b kompleksle devam etmelisiniz. Bira mayası ve b kompleks aynı anda kullanılabilir. Calci lux ayrı sunulmalı bu ürünlerden yalnız. Mamaya ilave etmek daha faydalı olacaktır.

Az kalmış o halde tamamlayın. Kronikleşmiş yumurtlama sorunları için mutlaka geniş kapsamlı bir tedavi başlatmak lazım. Ayrıca okumanızı öneririm. İşe yararsa epey mutlu olurum:
Tamamlandıktan sonra bir süre probiyotik + bira mayası ve b kompleksle devam etmelisiniz. Bira mayası ve b kompleks aynı anda kullanılabilir. Calci lux ayrı sunulmalı bu ürünlerden yalnız. Mamaya ilave etmek daha faydalı olacaktır.
Teşekkürler

Geri