Yeni Gelen Erkek Dişiyi İstemiyor. (Videolu)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MorTilki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MorTilki

iyikus.com Üyesi
Merhaba, öncelikle foruma yeni katıldım. Stajyer avukatım, Ankara'da yaşıyorum. sorunum şu; yavruluğundan beri benimle olan 8 aylık dişi kuşuma kızgınlık yumurtası yaptığı için eş aldık. Güvendiğim bir petshop eşi ölen deneyimli 1,5 yaşındaki erkeğinin yanına kuşumu attığında her şey güzeldi. Eş tuttuklarını düşünüp eve geldim. İlk gün her şey güzeldi ancak erkek yuvalığa girince (yuvalık boş) dişi saldırdı. 1 haftadır birlikteler. o günden beri erkek kuş ötmeyi bıraktı. dişi kuş erkeği istiyor, yem kusması için baskı yapıyor ama erkek sürekli ondan uzak durmaya çalışıyor. dişi çok yaklaşınca gagasıyla ufakça vurarak uzaklaştırıyor. alışma şansı var mı acaba? 2. sorum da şu; yuvalık hadisesinin tekrar yaşanmasından korktuğum için yuvalığı söktüm. Geri takmalı mıyım?
Yuvalık olmadan da erkek kur yapmaya başlar mı?

Petshoptaki halleri: Watch WhatsApp Video 2024-05-22 saat 13.30.23_ba601a46 | Streamable

Güncel halleri: Watch WhatsApp Video 2024-05-26 saat 18.51.58_73abf092 | Streamable

Tekrardan merhaba. Aynı durumu yaşayanlar için güncelleme yapmaya geldim. Bugün itibariyle erkek kuşu alalı 26 gün oldu. Ve erkek ilk defa ayak atmaya başladı. Bu kesin çiftleşecekleri anlamına gelir mi bilmiyorum ancak bu aşamadan sonra çiftleşeceklerini düşünüyorum. Yaptıklarımı anlatacağım, bende işe yaradı belki sizde de işe yarar. Öncelikle kendim sabırsız bir insan olduğum için sürekli kuşlarla ilgileniyordum ve belki de bu yüzden erkek ortama alışamıyordu. Son 10 gündür kuşları balkona koydum bu sayede günde 1-2 kere yanlarına uğruyorum onun dışında yalnız kalıyorlar. Sularını her gün düzenli olarak değiştiriyorum ve haftada bir multivitaminli su veriyorum. Haftada 2 kere yumurta maması yapıyorum. Ve son olarak Yemlerine bir miktar nijer tohumu karıştırdım.

@Umit. @Doğanay Y. Hocam aşağıya videolarını ekliyorum. Bu aşamadan sonra çiftleşmeleri kesindir diyebilir miyiz?

Güncel video: Watch WhatsApp Video 2024-06-15 saat 11.11.26_e9e326d1 | Streamable
Şimdi de sen yüz verme kız bırak atsın ayağını dursun erkek ne nazlı çıktı.

hocam anne besliyor. baba maalesef ayrı kafeste. 1 hafta arayla 3 kere babayı tekrar koymaya çalıştım ama öldüresiye dövüyor. ben folluğu temizlerken erkeğin kafesine gidiyor orada araları iyi ancak kendi kafesine sokmuyor maalesef. bu arada 3 sarı df çıktı. biri de anneye benziyor. hemen ekliyorum fotoğraflarını.

diğerleri de 15 günlükken aynıydı hocam sonradan hızlandı gelişimleri. bu da öyle olur diye tahmin ediyorum.
Amino asit takviyesi başladık gelişim geriliği olacağını sanmam. Diğerleri de takviyeden sonra depar attılar sanki tüyleri kaliteli gelişiyor.

diğerleri de 15 günlükken aynıydı hocam sonradan hızlandı gelişimleri. bu da öyle olur diye tahmin ediyorum.
en büyük bebeğiniz erkek gibi görünüyor. Maşallah çok sevimli olmuşlar. Anne artık zorlanmaya başlayacaktır. Bu nedenle sebze, mamasını ve sevdiği tohumları eksik etmemeye özen gösteriniz. Bir de bebeklerin dışkıları tırnaklarına yapışabiliyor ve belirgin topaklar oluşturabiliyor. Su ile yumuşatıp ara ara temizleyebilirsiniz.
Yavaş yavaş minik dal darı parçası yuva içine bırakılabilir.

hocam şu gagasında sorun var diye attığım kuş çok kalın bir şekilde ötüyor kardeşleri normal muhabbet kuşu sesi çıkartırken o ördek veya karga sesi gibi bir ses çıkartıyor. gaga şekli ile alakalı olabilir mi acaba? videosunu çekmeye çalıştım ama video çekerken ötmedi hiç. hastalık belirtisi yok ve ilk ötüşünden beri bu şekilde ötüyor.

hocam şu gagasında sorun var diye attığım kuş çok kalın bir şekilde ötüyor kardeşleri normal muhabbet kuşu sesi çıkartırken o ördek veya karga sesi gibi bir ses çıkartıyor. gaga şekli ile alakalı olabilir mi acaba? videosunu çekmeye çalıştım ama video çekerken ötmedi hiç. hastalık belirtisi yok ve ilk ötüşünden beri bu şekilde ötüyor.
Kafesi hiç balkona koymuş muydunuz. Dişi kargayla kaçamak mı yaptı acaba ? 😂 Hocam ilkkez denk geliyorum bu duruma. Gagada durum nedir ? Resim atar mısınız ?

Farklı tonlamada öten kuşlarım oldu ancak sebebini açıkçası araştırmadım. İlginç deyip geçtim. Hatta bir açıdan iyi oluyordu, onları uzaktan da olsa değişik ötüşlerinden ayırt edebiliyordum. Elle tutulur bir bilgiye ulaşırsam paylaşırım mutlaka hocam. Gaga şekli bu arada ses değişimine etkisi bir miktar olabilir.

merhaba. ilk yavru şu an 36, 2. yavru 32 günlük. ikisi de yem kırabiliyorlar. hatta yemlikten yem yemeyi de öğrendiler. ancak kursaklarını doldurmuyorlar. gün boyu annelerinden farklı odada başka bir kafeste ikisi birlikte kalıyorlar. gün içinde kırılmış yem kabukları da oluyor yemliğin içinde ama az yiyorlar. gece kursaklarına baktığımda tamamen boş oluyor. annelerinin yanına koyuyorum uyurken. sabah geri alıyorum. neden yiyebiliyor olmalarına rağmen az yiyorlar acaba? bugün anneleri de fazla beslemeyince yumurta sarısı, yulaf unu, irmik, probiyotik ve multi vitamin karıştırarak elle besleme maması yaptım. şırınga ile onu verdim pek ilgilerini çekmese de zorla birkaç damla yuttular. ancak böyle devam ederse bir de elle besleme maması almam gerekecek.

merhaba. ilk yavru şu an 36, 2. yavru 32 günlük. ikisi de yem kırabiliyorlar. hatta yemlikten yem yemeyi de öğrendiler. ancak kursaklarını doldurmuyorlar. gün boyu annelerinden farklı odada başka bir kafeste ikisi birlikte kalıyorlar. gün içinde kırılmış yem kabukları da oluyor yemliğin içinde ama az yiyorlar. gece kursaklarına baktığımda tamamen boş oluyor. annelerinin yanına koyuyorum uyurken. sabah geri alıyorum. neden yiyebiliyor olmalarına rağmen az yiyorlar acaba? bugün anneleri de fazla beslemeyince yumurta sarısı, yulaf unu, irmik, probiyotik ve multi vitamin karıştırarak elle besleme maması yaptım. şırınga ile onu verdim pek ilgilerini çekmese de zorla birkaç damla yuttular. ancak böyle devam ederse bir de elle besleme maması almam gerekecek.
Hocam ayrı bir kafeste olsunlar zemine bir kapta aspur ve dal darı sürekli olsun bir de karışık yem olursa onlar zamanla işi ilerletecektir.

Geri