Once bir yazin;
kac kus var, hangilerinde anormal belirtiler var?
kuslari size daha once soylendigi gibi ayirdiniz mi? Ilk gorsellerde kuslar birbirlerine cok yakinlardi.
Elinizde baska bos kafes var mi?
Ilaclari soylendigi gibi veriyor musunuz, hangilerine ilac basladiniz? Baslamadiginiz kus var mi?
Ilaclara olumlu veya olumsuz tepki veren birisi var mi? Suyuyla veriyorsaniz ictiklerini goruyor musunuz?
Yem yemelerinde bi azalma, artis var mi? Kaka yapma hizlarinda bi azalma, artis var mi?
Hava kac derece, nem orani nedir? Olcebileceginiz ekipmaniniz (Thermometre, hygrometre) var mi? Bulundugunuz yer cok soguk mu, cok kuru veya cok nemli mi?
Kuslarda normalde olmayan bir koku v.b. var mi? Varsa neye benziyor?
Nasil su kullaniyorsunuz?
Doganay yukarida bunu sormus, bu ve bunun gibi detaylari yazin.
Bana yeminizden bir görsel ve son günlerde kullandığınız diğer besinlerden bahseder misiniz? Temelden bakıp, elemelerle gidelim.
Madem kuslari muayene edilemiyor, uzman hekim goremiyor, maalesef boyle dedektifcilik oynanacak sonuca yakinlasabilmek icin.
Sizin kuşunuzun bilimsel yöntemler ile tedavi edilmesi şarttır.
Suna da sonuna kadar katiliyorum fakat buralarda bulunup is yaptim daha once. Birakin kusu hatta herhangi bir hayvani, insan icin bile lab testi zor ve pahali. Pahali derken pahalilik elbette kisiden kisiye goreceli bir sey, ben oz-vet v.b. cam sakizi bedeli kalir diyeyim siz anlayin. Sonuca da guvenemezsiniz ustelik. Kargo ile yollansa turkiyeden yapilsa diyecekseniz de bunun sureleri ozellikle covid doneminde 1 hafta + surede gerceklesir, ustune ucakla gelecegi icin ortam kosullari geregi - dereceler gorecek numuneler, testi mumkun olabilecek bir numune elde edemez lab. Zaman ve para kaybedildigiyle kalir.
Bundan dolayi bu imkanlarin olmadigi dusunulerek forumun tecrubesini kumulatif olarak ortaya koyup yardim etmesi belki bi sekilde derman olur bu cocuklara.