Tamamdır hocam yemin içine zaten ak darıyı koymayı düşünüyorum. Eski yemimde de pelet yem vardı zaten onu da yeme karıştırırım. Mamadan kastınız yumurta maması mı hocam eğer oysa direk yumurtayı haşlayıp veriyorum daha çok seviyor öyle bizim kuş
Evet yumurta maması. Sadede verebilirsin sorun değil. İçine farklı besinleride eklersen daha iyi olur..
Mesela;
Dün bir konuya yazmıştım aslında burayada ekliyeyim;
Malzemeler;
Yapılışı;
- Bir tatlı kaşığı mısır unu yada hazır kuru mama,
- Bir çay kaşığı buğday ruşeymi (buğday ruşeymi kesinlikle olmazsa olmaz. Özellikle yavru kuşların ve hasta kuşların mamasına ekleyin farkı görüceksiniz)
- Bir adet havanda dövülmüş badem yada fındık (beslenmede çeşitlilik açısından bir adet kuruyemiş mutlaka tavsiye ederim)
- Bir kaç tane havanda dövülmüş kabak çekirdeği (kabak çekirdeği hem besleyici hemde iç parazitler için doğal çözüm)
- Bir kaç tane havanda dövülmüş arı poleni (arı poleni tek başına bile çok besleyicidir. Yavru ve hasta kuşların şırınga mamasınada ekleyebilirsiniz)
- Bir parça havuç yada kırmızı pancar (Biliyorsunuz tohumlarda A vitamini yoktur o yüzden kesinlikle bir tane A vitamini içeren sebze meyve olması şart)
- Bir parça elma yada muz ( prebiyotik ve sindirim enzimleri içerir)
- Bir çimdik vanilya rendesi (vanilya kuşların sevdiği bir aromadır. Mama yemeyen kuşların yemesini sağlayabilir)
- Birazda yeşillik (kıvırcık, maydanoz, taze nane, semiz otu vs.) (Yeşillikler olmazsa olmaz. Hem kuşlar sever hemde hepsinin ayrı ayrı kendine özel faydaları vardır)
Öncelikle kuru malzemeleri karıştıralım. Ardından sebze meyve ve yeşillikleri minik minik doğrayalım ve karışımımıza ekleyelim. Karışımı 10 dakika dinlendirelim. Üzerine vanilya rendemizide serpiştirelim ve sunuma hazır..