Kuşum acaba hasta mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kapalı paket olmasına aldanma bayat çıkabiliyor. Bu yüzden ben versele laganın yemlerini önermiyorum kimseye. Ama illada almayın demiyorum önerenler var çünkü.. Probiacti birdde şeker var onuda önermiyorum. Şeker mantarı besler çoğaltır biliyorsunuz..
içerik olarak en iyisi o olduğu için burdan önerildi hocam bende kaliteli marka olduğu için onu almıştım. Yoksa açık yem kullanıyordum. Probiyotiği vermeyim o zaman

Onun için ne yapacaz hocam yemi değiştirip öyle mi deneyelim. Bide dışkıdaki lekelenmeler var tabiki onları ne yapacaz ?

Dışkıda bir miktar leke kabul edilebilir. Her dışkı yüzde yüz normal olmaz zaten. Dışkılara @Doğanay Y. da bir baksın. Belki mantar ilacı kullanılabilir. Eğer ilaç önerirse önce ilacı denersin sonuç alamazsan yemi değiştirirsin..

Dışkıda bir miktar leke kabul edilebilir. Her dışkı yüzde yüz normal olmaz zaten. Dışkılara @Doğanay Y. da bir baksın. Belki mantar ilacı kullanılabilir. Eğer ilaç önerirse önce ilacı denersin sonuç alamazsan yemi değiştirirsin..
Dün kafesi temizledikten sonraki yaptığı dışkılarda bunlar hocam.

Ekli dosyalar

• IMG_6400.jpeg
    IMG_6400.jpeg
    479.6 KB · Görüntüleme: 13
Son dışkılarına yorum yapacak olursam iyiler. Yine de önlem amaçlı nilverm veya sulphamazethine (ilaç tercihine göre kullanım değişir, sulpha için 3 gün yeterli) tercih ederdim ben. Bir kaç gün daha gözlem yapınız. Sabit kalırsa müdahale gerektirmiyor gibi

Son dışkılarına yorum yapacak olursam iyiler. Yine de önlem amaçlı nilverm veya sulphamazethine (ilaç tercihine göre kullanım değişir, sulpha için 3 gün yeterli) tercih ederdim ben. Bir kaç gün daha gözlem yapınız. Sabit kalırsa müdahale gerektirmiyor gibi
Akşam geldiğimde gözlemlediğim de bu şekilde hocam işaretlediğimi gece yapmıştı sabit orda durduğu için biraz büyük sanırım.

Ekli dosyalar

• b0e327a4-6a84-4ecb-9c85-900bc01fe30d.jpeg
    b0e327a4-6a84-4ecb-9c85-900bc01fe30d.jpeg
    339.2 KB · Görüntüleme: 8
Bir iç parazit ilacı gerek gibi. Üstte yazdiklarimdan bir tanesini temin ediniz

Dışkıları çok uzaktan çekmişsin anlaşılmıyor..

Problem olmaz o şekilde kullanabilirsin. Ama ilaçlı su haricinde başka su olmasın kafeste.
Dün gece başladım hocam bugün sabah yine suyu tazeledim akşam daha net çekeyim dışkıları. Hemde 1 günde bi gelişme var mı kontrol etmiş oluruz. Kafesten başka su yok kalamar kemiği ve mineral bloğu falanda aldım. Meyve sebze de vermiyoruz değil mi ?

Dışkıları çok uzaktan çekmişsin anlaşılmıyor..

Problem olmaz o şekilde kullanabilirsin. Ama ilaçlı su haricinde başka su olmasın kafeste..
Hocam bugün tam olarak 1 gün olmuş oldu şimdi suyu tazeledim. Sabah kafesi temizlemiştim sabahtan akşama kadarki dışkılar bu şekilde. Akşam yine kafes temizledim tek olan dışkıda biraz önce temizledikten sonra yaptı. Yine o kusma benzeri hareketi yaptı ama bu sefer ağzından parçalanmış bir miktar yem çıktı. Sanırım yine dediğiniz gibi yem bayat olabilir. Çünkü kursak mantarında falan bildiğim kadarıyla ağızda koku oluyor. Ağzını açtım kokladım falan bir koku falanda alamadım açıkçası 😊

Ekli dosyalar

• c534ed68-2c55-4e40-bd06-e880a85e63c7.jpeg
    c534ed68-2c55-4e40-bd06-e880a85e63c7.jpeg
    267.1 KB · Görüntüleme: 7
  • 76ae2e36-885d-4a51-adbd-c3575d08666d.jpeg
    76ae2e36-885d-4a51-adbd-c3575d08666d.jpeg
    207.5 KB · Görüntüleme: 9
Hocam bugün tam olarak 1 gün olmuş oldu şimdi suyu tazeledim. Sabah kafesi temizlemiştim sabahtan akşama kadarki dışkılar bu şekilde. Akşam yine kafes temizledim tek olan dışkıda biraz önce temizledikten sonra yaptı. Yine o kusma benzeri hareketi yaptı ama bu sefer ağzından parçalanmış bir miktar yem çıktı. Sanırım yine dediğiniz gibi yem bayat olabilir. Çünkü kursak mantarında falan bildiğim kadarıyla ağızda koku oluyor. Ağzını açtım kokladım falan bir koku falanda alamadım açıkçası 😊
@Doğanay Y. @Umit. hocam ne önerirsiniz yemi mi değiştireyim çünkü eski yemi kullanırken böyle kusma gibi bir sorun yoktu.

Ani değişimlerde genelde bir kaç gün bu kusma durumu olur ancak uzun süre devam etmez. Yemle ilgili olmayabilir ancak endişeniz varsa deneyebilirsiniz yem değişimini. Ağızda koku varsa kursak enfeksiyonu riskini düşünerek triflucan, mikostatin veya flagy temin ediniz.

Ani değişimlerde genelde bir kaç gün bu kusma durumu olur ancak uzun süre devam etmez. Yemle ilgili olmayabilir ancak endişeniz varsa deneyebilirsiniz yem değişimini. Ağızda koku varsa kursak enfeksiyonu riskini düşünerek triflucan, mikostatin veya flagy temin ediniz.
Ağızda koku yok hocam aslında ani de değiştirmedim eski yemiyle karıştırıp vermiştim. O zaman bi kaç gün daha mı bekleyelim yemedi değiştirmek için ?

Hocam sulphamazethine bugün son günü akşam son kez vericem 3. Gün bitmiş oluyor dün akşam kafesi temizledim sabaha kadar yaptığı dışkılar bu şekilde. Bitirip yarından itibaren probiyotiğe başlayım mı ? Yoksa devam edicez mi bi kaç gün daha ?

Ekli dosyalar

• 717c0dc1-288b-45a9-a6a8-b128044ec75f.jpeg
    717c0dc1-288b-45a9-a6a8-b128044ec75f.jpeg
    459.3 KB · Görüntüleme: 8
Geri