Kuşum vikvik ses çıkarıyor canı yanıyor gibi

Nur avcı

Forum Sakini
Yaklaşık bir haftadır kuşumda vikleme sesleri başladı oldukça üzücü bir ses sanki canı yanıyor gibi. Önceleri ayak altı biraz tahriş oldu diye oluyor sandım lakin bugün durumum öyle olmadığına kanaat getirdim. Kuşta gün içinde mide kalkması gibi bir durum oluyor ağzından su sesi yapıyor ağzına baktığımda ise tertemiz. Kuşu elime alıp özellikle de kursak gibi kısımlarına elim değdiğinde yine içi kalkıyor ağzından su sesi yapıyor. Kuşta 2 gündür ise kuyrukta sürekli tık tık oynama var. Kuşa biraz yaklaştığımda ise resmen içinden pıt pıt ses duyuyorum. Lütfen yardım edin kuşumun o sesi öyle yürek burkucu ki çok üzülüyoruz. Sesin olduğu videoyu linkledim

Veteriner aslında mix ilaç yapmıs size ve açıkçası Denizli'de böyle bir hekimin olmasına şaşırdım ve sevindim, ismini yazarsanız bölgedeki kişiler için iyi olur. tabi ki hekimin/tedavinin eksiği fazlası vardır ancak gerçekten ilgilenmiş

Nilverm (iç parazit ilacı) başka ilaçlarla aynı anda hiç uygulamadım bu nedenle yorum yapamam. İyotun ilaçlarla etkileşimi konusunda da bilgim yok. Tecrübeli arkadaşlar bakarlar

Mikostatin ve antibiyotik (linko-specto) aynı anda uygulanabilir. mikostatin bağırsaktan emilmez dolaşıma girmez , yani doz konusunda da endişe etmeyin. Damlatmak zor oluyorsa eczaneden insülin enjektörü alabilirsiniz

Oyla 0
Veteriner aslında mix ilaç yapmıs size ve açıkçası Denizli'de böyle bir hekimin olmasına şaşırdım ve sevindim, ismini yazarsanız bölgedeki kişiler için iyi olur. tabi ki hekimin/tedavinin eksiği fazlası vardır ancak gerçekten ilgilenmiş
Nilverm (iç parazit ilacı) başka ilaçlarla aynı anda hiç uygulamadım bu nedenle yorum yapamam. İyotun ilaçlarla etkileşimi konusunda da bilgim yok. Tecrübeli arkadaşlar bakarlar

Mikostatin ve antibiyotik (linko-specto) aynı anda uygulanabilir. mikostatin bağırsaktan emilmez dolaşıma girmez , yani doz konusunda da endişe etmeyin. Damlatmak zor oluyorsa eczaneden insülin enjektörü alabilirsiniz
Denizli Horoz veteriner. Süleyman Kaya. Şunu sormak istiyorum veteriner mantar yok parazit var dedi bende mikostatin almıştım ona gerek yok o halde dedim ama o yine de mikostatini de kullan dedi. Şimdi ben her iki kuşa da mikostatini bir damla verdim. Nilvermi henüz suya katma fırsatım olmadı birazdan halledeceğim. Bu (linko-spekto) karışımını her iki kuşada vermemi söyledi ama bu karışım solunum yolu içinmiş solunumda sıkıntı yaşayan baba kuştu hani ses çıkarıyordu. Yavrunun sadece kuyruk atması, normal yemi yememe, su içerken zorlanması ve ishali var onun haricinde nefeste bir sorun görmedim. Veterinerin dediği gibi o da mı kullanmalıdır? O kuşum daha geçenlerde sulphamazethine ve caremycin (düzensiz kullanmıştı) kullandığı için ağır gelmesinden endişe duyuyorum

Son düzenleme:
Oyla 0
Evet suya ya da mamaya katılabiliyor. Nilverm oranı da doğru. Dediği gibi verilebilir.
Antibiyotiği dolapta saklarsanız eğer muhtemelen sorun olmaz ya da önce antibiyotik sonra mikostatin uygulanabilir. Yine de arkadaşlara soralım. Aynı anda uygun olmayabilir @Malkoçoğlu @neanderthalensis
İyot verilebilir ama peş peşe 2 günden fazla vermeyin. Haftada 1 ya da 10 günde 1 kez tekrarlanabilir.
@Doğanay Y. Şimdi ikiside mikostatin içtiler ya diğer hafta da şırıngadaki karışımı verecektim ama şöyle düşünmeye başladım şırıngadaki karışım (linkomisin-spektomisin) solunum yolları rahatsızlıkları için bir mix ya. Baba kuş için öncelikle bu ilaca başlamak sanki daha iyi olacak. Sonra ki hafta ise mikostatine mi geçsem? Yavrusunda ise bu hafta mikostatine devam edip sonrasında probiyotik+vitamin verip diğer hafta onada bu solunum ilacını mı versem? Nilverm zaten tek gün ve o parazit içindi onu ikiside bugün içseler nasıl olur? Sizler kuşlara ağır gelebileceği için aynı anda iki ilacı kullanmamı söylediniz. Bunun üzerine ben de bu tarz bir tedavi süreci düşündüm doğru olur mu ne dersiniz? Umarım kafanızı karıştırmamışımdır :)

Oyla 0
Veterineri tanitmak isterseniz gerekli kategoride bulunsun mutlaka. Denizli de kuş yetistirenler için iyi olacaktır.

#size bağlı aslında. Sirayi siz belirleyebilirsiniz ancak ayni anda gitmek tüm kuşlara daha uygun olur. Hem enfeksiyon yayılma durumu da az da olsa olabilir. @neanderthalensis dediği gibi de kullanilabilir ama tercih meselesi tamamen. Veterinerin dediği şekilde de kullanabilirsiniz. Nilverm sonrasi kuşlar biraz sersemleyebilir. İlaç etkisini hemen gösterir. Bence bugün başka ilaç kullanmayin. Yarin mikostatin ya da diğeri devam edilmeli

Oyla 0
@Nur avcı detaylarda çok boğuluyorsun bizide boğuyorsun. Ayrıntılara fazla takılma! Yukarıda videosunu attığın kişiyide tanıyoruz bizim bilmediğimiz birşey anlatmıyor videolarda...

Büyük kuşa antibiyotik küçük kuşada mantar ilacı kullanmak istiyorsun sanırım. Bu şekilde yapmadan da rahat edemiyeceksin anladığım kadarıyla.. Bizim yada başkasının tavsiyelerinin senin için pek önemi olduğunu sanmıyorum..

Ama yinede son bir iki birşey yazıyım. Bu iki kuşunda benzer hastalığı yada hastalıkları var. Farklı belirtiler gösterselerde bence sorunları aynı.. Dışkılarındaki belirtilerde aynı.. Bu yüzden ben olsaydım daha öncede yazdığım şekilde önce mantar ilacını kullanırdım her iki kuşada. Ardından duruma görede her ikisine antibiyotik kullanırdım.. He veteriner size nilverm de vermiş. Onunda ekstra faydası olur...

Oyla 0
@Malkoçoğlu kusura bakmayın yanlış anlaşıldım sanırım. Ben gerçekten sizler sayesinde bir şeyler öğrenmeye başladım yani elbette dinliyorum eğer sizleri kırdıysam özür dilerim hepinizden. Detaylarla sizleri yordum çok haklısınız tam da şimdi siz yazmadan evvel bunu yazıyordum. Değerli vakitlerinizi bana da ayırdığınız için teşekkür ederim.

Oyla 0
Veterineri tanitmak isterseniz gerekli kategoride bulunsun mutlaka. Denizli de kuş yetistirenler için iyi olacaktır.

#size bağlı aslında. Sirayi siz belirleyebilirsiniz ancak ayni anda gitmek tüm kuşlara daha uygun olur. Hem enfeksiyon yayılma durumu da az da olsa olabilir. @neanderthalensis dediği gibi de kullanilabilir ama tercih meselesi tamamen. Veterinerin dediği şekilde de kullanabilirsiniz. Nilverm sonrasi kuşlar biraz sersemleyebilir. İlaç etkisini hemen gösterir. Bence bugün başka ilaç kullanmayin. Yarin mikostatin ya da diğeri devam edilmeli
@Doğanay Y. Doğanay bey iki kuşta bugün mikostatinden içtiler ama nilverim sersemletir dediniz ya o vakit yarın mı vermeliyim?

Oyla 0
@Nur avcı hanım nilverm'e sabah başlamanız daha iyi olur, gece fazla su içmezler, zaten 1 gün vereceksiniz etkisi tam olsun. mikroskopta parazit de çıkmış
Teşekkür ederim öyle yapacağım. Herkes farklı bir öneri yapıyor mesela siz iki ilacıda aynı anda kullanabileceğimi dediniz. @Doğanay Y. Bey ise ağır gelebilir dedi istediğiniz bir ilacı önce kullanın diğerini sonraki hafta dedi. @Malkoçoğlu bana biraz sitem ettiniz ama mesajlara bakarsanız @Doğanay Y. nilverme de hemen başlayabilirsiniz diye bir mesaj yazmıştı sonraki bir konuşma da ise Nilverm kuşu sersemletebilir bu yüzden bugünlük başka ilaç kullanmayın dedi. Anlatmak istediğim ben soru sormak için sormuyorum yanıtlar bazen değişebiliyor yeni bir fikir beyan edilebiliyor bu sefer bende yeniden sormak durumunda kalıyorum. Sizler elbette hayvanın sağlığını düşündüğünüz için yazı yazıyorsunuz biliyorum ama muallakta kalınca da mecbur soruyorum durum böyle yani yoksa vallahi sizlerin dedikleriniz, bildikleriniz tecrübeleriniz ben gibi bu konularda bilgisi olmayan yada eksik olanlar için altın değerinde ben yoksa asla bu noktaya kadar gelemezdim.

Son düzenleme:
Oyla 0
nur hanım merhaba aynı vik vik sesi kuşumda geçen hafta perşembe başladı sonra daha da artarak devam etti nefsi zor aldı cumartesi bulunduğum ilde bir vete götürdüm verdiği antibiyotik işe yaramadı dayanamayıp izmire gittim röntgen çekildi meğer hayvanın solumun yolu mantar gibi rahatsızlıkları varmış kalp karaciğer böbrekler büyümüş diğer kuşun da çekildi aradaki farklı durumun ne kadar kötü olduğunu ben bile anladım
pamuğumu kaybettim dayanamadı diğeri erken teşhis mantar başlangıcı varmış 5 gün orda tedavi gördü 5 günde evde tedavi görecek şu an iyi
illa gidin demiyorum gidebilirseniz iyi olur ama yine de bir fikir alabilirsiniz

Oyla 0
başka bir arkadaş görüş belirtse o da farklı birşey yazar ya da farklı bir veteriner başka ilaçlar verir normaldir. hekim bir kaç ihtimali gözönüne alarak antibiyotik + mantar ilacı vermiş.

siz en iyisi şöyle yapın: nilverm'e sabah başlayın, mantar ilacına da aynen devam edin. içinize sinmediyse antibiyotiği şimdilik bekletin. bu kadar fazla detaya boğulmayın

Oyla 0
nur hanım merhaba aynı vik vik sesi kuşumda geçen hafta perşembe başladı sonra daha da artarak devam etti nefsi zor aldı cumartesi bulunduğum ilde bir vete götürdüm verdiği antibiyotik işe yaramadı dayanamayıp izmire gittim röntgen çekildi meğer hayvanın solumun yolu mantar gibi rahatsızlıkları varmış kalp karaciğer böbrekler büyümüş diğer kuşun da çekildi aradaki farklı durumun ne kadar kötü olduğunu ben bile anladım
pamuğumu kaybettim dayanamadı diğeri erken teşhis mantar başlangıcı varmış 5 gün orda tedavi gördü 5 günde evde tedavi görecek şu an iyi
illa gidin demiyorum gidebilirseniz iyi olur ama yine de bir fikir alabilirsiniz
Öncelikle Allah sabır versin acınızı gerçekten çok iyi bilirim. Öneriniz için teşekkür ederim İzmire gidebilme imkanım gerçekten yok ama bugün bir veterinere gittim dışkı tahlili yaptırdım kuşun durumunu anlattım şu an mikostatin verdim solunum yolu içinde bir antibiyotik verilmişti onu da bugün vereceğim aslında onu bugün vermeyecektim ağır olmaması adına ama kuşum demin iki demirde gezdi sanırsınız kalbi duracak gibi oldu öyle kabarık ki anlatamam ensesindeki tüylerini sürekli açıyor nefes nefese kaldı inşallah bu hastalığı tez vakitte sağlıklı bir şekilde atlatır

Oyla 0
başka bir arkadaş görüş belirtse o da farklı birşey yazar ya da farklı bir veteriner başka ilaçlar verir normaldir. hekim bir kaç ihtimali gözönüne alarak antibiyotik + mantar ilacı vermiş.

siz en iyisi şöyle yapın: nilverm'e sabah başlayın, mantar ilacına da aynen devam edin. içinize sinmediyse antibiyotiği şimdilik bekletin. bu kadar fazla detaya boğulmayın
Antibiyotiğine şimdi başlayacağım bir üstteki mesajımda yeni bir güncelleme paylaştım kuş zaman kaybettikçe daha fenalaşıyor o sebepten bugün mikostatin ve antibiyotiği yarın ise Nilverm ve yine bu ilaçları vereceğim. Ağır gelmesinden evet endişe duydum lakin hem siz hem veteriner mikostatinle antibiyotiği el zamanlı kullanmasının problem yaratmayacağını söylediniz hem de durumu daha da ciddileşti bu sebepten

Oyla 0
@neanderthalensis kuşa o antibiyotikten bir damla verdim içtikten sonra iki kez yem attı sanırım antibiyotiğin tadı ona dokundu. Yarın suya katabilir miyim bir ölçü verebilir misiniz

Oyla 0
Teşekkür ederim öyle yapacağım. Herkes farklı bir öneri yapıyor mesela siz iki ilacıda aynı anda kullanabileceğimi dediniz. @Doğanay Y. Bey ise ağır gelebilir dedi istediğiniz bir ilacı önce kullanın diğerini sonraki hafta dedi. @Malkoçoğlu bana biraz sitem ettiniz ama mesajlara bakarsanız @Doğanay Y. nilverme de hemen başlayabilirsiniz diye bir mesaj yazmıştı sonraki bir konuşma da ise Nilverm kuşu sersemletebilir bu yüzden bugünlük başka ilaç kullanmayın dedi. Anlatmak istediğim ben soru sormak için sormuyorum yanıtlar bazen değişebiliyor yeni bir fikir beyan edilebiliyor bu sefer bende yeniden sormak durumunda kalıyorum. Sizler elbette hayvanın sağlığını düşündüğünüz için yazı yazıyorsunuz biliyorum ama muallakta kalınca da mecbur soruyorum durum böyle yani yoksa vallahi sizlerin dedikleriniz, bildikleriniz tecrübeleriniz ben gibi bu konularda bilgisi olmayan yada eksik olanlar için altın değerinde ben yoksa asla bu noktaya kadar gelemezdim

Nilverm hariç diğer ilaçalr aynı anda kullanılabilir onda sorun yokta. Sırayla kullansanız daha iyi bence.. Benim demek istediğim biz tavsiyelerimizi yazıyoruz iki kuşada aynı tedaviyi uygulamanız yönünde. Ama siz ısrarla büyük kuşa antibiyotik diğerine mantar ilacı kullanıyım mı diye soruyorsunuz video falan atıyorsunuz. Biz o videoların hepsini yalayıp yutalı yıllar oldu :)

Yalnız adama helal olsun şu operasyonu yapmak kolay bir iş değil.. Güvenli gaz anestezi dediği ney acaba @neanderthalensis ?

Oyla 0
Nilverm hariç diğer ilaçalr aynı anda kullanılabilir onda sorun yokta. Sırayla kullansanız daha iyi bence.. Benim demek istediğim biz tavsiyelerimizi yazıyoruz iki kuşada aynı tedaviyi uygulamanız yönünde. Ama siz ısrarla büyük kuşa antibiyotik diğerine mantar ilacı kullanıyım mı diye soruyorsunuz video falan atıyorsunuz. Biz o videoların hepsini yalayıp yutalı yıllar oldu :)

Yalnız adama helal olsun şu operasyonu yapmak kolay bir iş değil.. Güvenli gaz anestezi dediği ney acaba @neanderthalensis ?

ya ben bu adamı geçen gün eleştirmiştim şımardı çok para istiyor diye. adam bildiğin estetik cerrah gibi iş çıkarmış, çok da temiz dikiş atmış vallahi helal olsun aldığı para :)

gaz anestesini benim bildiğim özvet uyguluyordu, maskeyle gaz verip uyutuyorlar, damardan ilaç verip uyutmaya göre çok daha güvenli bir yöntem yanlış bilmiyorsam

Oyla 0
ya ben bu adamı geçen gün eleştirmiştim şımardı çok para istiyor diye. adam bildiğin estetik cerrah gibi iş çıkarmış, çok da temiz dikiş atmış vallahi helal olsun aldığı para :)

gaz anestesini benim bildiğim özvet uyguluyordu, maskeyle gaz verip uyutuyorlar, damardan ilaç verip uyutmaya göre çok daha güvenli bir yöntem yanlış bilmiyorsam

Gaz anestezininde çeşitlerimi var acaba neyse çok önemli değil zaten ameliyat yapıcak halimiz yok :D

Oyla 0
@Malkoçoğlu dün atmıştım o videoları evet sadece sizlerin yorumunu merak ediyordum. Tabi dediğiniz gibidir tecrübe,deneyim yılların uzmanlığı başka bir şey. Şu an tedavide iki kuşta mantar ilacını (mikostatin) kullanıyor. Baba ile yavrunun tedavisini aynı devam ettirecektim fakat baba kuş demin resmen nefesi alamıyordu ve çok zor kendine geldi bunun üzerine antibiyotiğe de başladım. Diğeri kuş için ise öncelikle mantar ilacı ile devam edeceğim. Sonra ise antibiyotik. Yarın ise Nilvermi ikiside kullanacak. Süreç şu an da böyle devam edecek.

Oyla 0
Geri