Kuşum vikvik ses çıkarıyor canı yanıyor gibi

Nur avcı

Forum Sakini
Yaklaşık bir haftadır kuşumda vikleme sesleri başladı oldukça üzücü bir ses sanki canı yanıyor gibi. Önceleri ayak altı biraz tahriş oldu diye oluyor sandım lakin bugün durumum öyle olmadığına kanaat getirdim. Kuşta gün içinde mide kalkması gibi bir durum oluyor ağzından su sesi yapıyor ağzına baktığımda ise tertemiz. Kuşu elime alıp özellikle de kursak gibi kısımlarına elim değdiğinde yine içi kalkıyor ağzından su sesi yapıyor. Kuşta 2 gündür ise kuyrukta sürekli tık tık oynama var. Kuşa biraz yaklaştığımda ise resmen içinden pıt pıt ses duyuyorum. Lütfen yardım edin kuşumun o sesi öyle yürek burkucu ki çok üzülüyoruz. Sesin olduğu videoyu linkledim

@Malkoçoğlu dün atmıştım o videoları evet sadece sizlerin yorumunu merak ediyordum. Tabi dediğiniz gibidir tecrübe,deneyim yılların uzmanlığı başka bir şey. Şu an tedavide iki kuşta mantar ilacını (mikostatin) kullanıyor. Baba ile yavrunun tedavisini aynı devam ettirecektim fakat baba kuş demin resmen nefesi alamıyordu ve çok zor kendine geldi bunun üzerine antibiyotiğe de başladım. Diğeri kuş için ise öncelikle mantar ilacı ile devam edeceğim. Sonra ise antibiyotik. Yarın ise Nilvermi ikiside kullanacak. Süreç şu an da böyle devam edecek.

Tamam yine aynı noktaya geldik siz öyle yapın :) Yalnız şunu sormak istiyorum size, baba kuşun nefes alamamasının sebebinin mantar kaynaklı olabileceğini neden düşünmüyorsunuz hiç? Nefes alamayınca antibiyotikmi kullanılıyor illa?Mesela üstteki mesajda Nurcan hanımın kuşunda ki nefes sorununun sebebi mantar çıkmış.. Yada nefes alamamasının sebebi parazitlerde olabilir? Ben bunu anlatmaya çalışıyorum size ama anlatamıyorum sanırım neyse boşverin...

Oyla 0
Tamam yine aynı noktaya geldik siz öyle yapın :) Yalnız şunu sormak istiyorum size, baba kuşun nefes alamamasının sebebinin mantar kaynaklı olabileceğini neden düşünmüyorsunuz hiç? Nefes alamayınca antibiyotikmi kullanılıyor illa?Mesela üstteki mesajda Nurcan hanımın kuşunda ki nefes sorununun sebebi mantar çıkmış.. Yada nefes alamamasının sebebi parazitlerde olabilir? Ben bunu anlatmaya çalışıyorum size ama anlatamıyorum sanırım neyse boşverin...
Hayır anlıyorum zaten mikostatini mantar için kullanıyorum ya ve Nilvermi de ağır olmasın diye yarın vereceğim. Sizin bahsettiğiniz mantar ilacı başka bir şey mi ben anlamadım

Oyla 0
Hayır anlıyorum zaten mikostatini mantar için kullanıyorum ya ve Nilvermi de ağır olmasın diye yarın vereceğim. Sizin bahsettiğiniz mantar ilacı başka bir şey mi ben anlamadım

Tamam güzel kullanın işte mikostatini. Bir görelim bakalım 2-3 gün mikostatinin etkilerini nefes sorununa iyi gelicekmi gelmiyecekmi? Çünkü bütün belirtiler ağırlıklı olarak mantar kaynaklı olduğunu gösteriyor.. Bu antibiyotik ısrarı nedir ben onu anlamıyorum? Sorunu antibiyotikle çözüceğine inanıyorsanız o zaman mikostatini niye kullanıyorsun? Direk antibiyotiği kullanın..

Oyla 0
Yaptığı baya bir operasyon var ve bence çoğunu ülkemizdeki veterinerler beceremezler. Ama sen bunu da beğenmezsin gibi geliyor bana. :)

Ne saçmalıyorsun taha neyini beğenmiyeyim. Mis gibi cerrahi operasyon yapmış Bu tarz tümör ameliyatları için bu veterinere gidilebilir. İç hastalıkları ise bambaşka bir olay o konuda her veterinere gidilmez. Eğer bunu kastediyorsan...

Oyla 0
Tamam güzel kullanın işte mikostatini. Bir görelim bakalım 2-3 gün mikostatinin etkilerini nefes sorununa iyi gelicekmi gelmiyecekmi? Çünkü bütün belirtiler ağırlıklı olarak mantar kaynaklı olduğunu gösteriyor.. Bu antibiyotik ısrarı nedir ben onu anlamıyorum? Sorunu antibiyotikle çözüceğine inanıyorsanız o zaman mikostatini niye kullanıyorsun? Direk antibiyotiği kullanın..
Ben her yazımda mikostatine başladığımı yazdım siz yazılarımı tam okumamış olmalısınız saatlerdir ben de neden böyle dediğinizi anlayabilmiş değildim meğer sorun buymuş. Antibiyotiğe ısrar etmiyorum zaten ilk mikostatinle başladım veteriner solunum içinde antibiyotik verdi onu da aynı anda kullan dedi. Burada da sizlere danıştım aynı anda vereyim mi ağır olur mu diye. @neanderthalensis sorun olmaz dedi. Olay bu yani yoksa Allah aşkına hayvana niye yüklenmek isteyeyim. Siz görmüyorsunuz ama hayvan şu am aşırı bir tik halinde kanatları tık tık oynuyor ve sıçrıyor. Hareket halinde olduğunda nefes nefese bir günde bile durum gittikçe ilerledi. Antibiyotiği de 2 saat evvel kuşumun durumu vahim bir hal alınca bir daml verdim artık ne yapayım yoksa bir hafta sonra verecektim.
***Arkadaşlar eğer ben düzgün anlatamıyorsam veya dediklerim anlaşılmıyorsa beni uyarabilirsiniz veya benim yerime bir de siz açıklayabilirsiniz lütfen ben de tekrar tekrar açıklama yapmaktan muzdarip oldum. @Doğanay Y. @neanderthalensis @nurcan70

Oyla 0
Bu arada veteriner 2 kez mantar yok parazit var dedi ama yine de benim mikostatin aldığımı söylemem üzerine onu da kullan dedi.

Oyla 0
Nur hanım öncelikle sabah nilverm verin. Mikostatin ya da antibiyotiği daima aynı saat diliminde uygulamanız gerektiğinden size en uygun saate göre kuşa uygulayın. Arkadaşlarımın dediği gibi farklı şekillerde kullanılabilir ürünler. Tamamen sizin tercihinize kalmış. Ayrıca veterinerin önerisi aynen uygulanabilir. Orada da problem yok.

Tedavi sonrası durum değerlendirmesi tekrar yapalım. Geçmiş olsun

Oyla 0
Nur hanım öncelikle sabah nilverm verin. Mikostatin ya da antibiyotiği daima aynı saat diliminde uygulamanız gerektiğinden size en uygun saate göre kuşa uygulayın. Arkadaşlarımın dediği gibi farklı şekillerde kullanılabilir ürünler. Tamamen sizin tercihinize kalmış. Ayrıca veterinerin önerisi aynen uygulanabilir. Orada da problem yok.

Tedavi sonrası durum değerlendirmesi tekrar yapalım. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim sabah Nilverm ile başlıyorum. Mikostatini öğlen vermiştim ve yine öyle yapayım. Antibiyotiği ise akşam 9 da verdim.

Yanlış anlaşılmamak adına tekrar belirteyim yalnızca baba kuş antibiyotiği de kullanıyor. Diğeri şu an mikostatin ve yarın ise Nilverm kullanacak durumuna bağlı ise haftaya antibiyotik vereceğim sizlere danışarak.

Oyla 0
Boşuna demiyorlar iyilikten maraz doğar diye.. Geçen başka bir forumdada aynısı başıma geldi. Kuşta ileri derece enfeksiyon ve sinir sistemi sorunları var. İstemsiz hareketler ve felç başlamış artık.. Kadına bir saat dil döktüm antibiyotik kullanın yoksa kuş ölebilir diye. Ya ağır gelirse ya bilmem ne. O zaman veterinere götürün diyorum bakın kuşun durumu ciddi. Ayaklarına masaj yapınca düzeliyor. Vitamin versem geçermi falan diyor :) Kuş gitti gidicek anlatamadım bir türlü.. Kuşa acıdığımdan dil döküyorum yoksa gerçekten insanlarla uğraşılmıyor...

Oyla 0
Boşuna demiyorlar iyilikten maraz doğar diye.. Geçen başka bir forumdada aynısı başıma geldi. Kuşta ileri derece enfeksiyon ve sinir sistemi sorunları var. İstemsiz hareketler ve felç başlamış artık.. Kadına bir saat dil döktüm antibiyotik kullanın yoksa kuş ölebilir diye. Ya ağır gelirse ya bilmem ne. O zaman veterinere götürün diyorum bakın kuşun durumu ciddi. Ayaklarına masaj yapınca düzeliyor. Vitamin versem geçermi falan diyor :) Kuş gitti gidicek anlatamadım bir türlü.. Kuşa acıdığımdan dil döküyorum yoksa gerçekten insanlarla uğraşılmıyor...
Sırayla gidin dediğinizi zaten anlıyorum. Önce mikostatinle Nilverm sonra durumuna göre antibiyotik dediğinizi kuşta mantar var dediğinizi de anlıyorum. Zaten bende öyle yapıyordum birkaç saat evvele kadar. Burada anlaşalım artık ne olursunuz. Fakat 2 saat önce kuşun durumu kötü bir hal aldı solunum çok güçleşti bunun üstüne antibiyotiği de verdim. Yoksa vermeyecektim diyorum mantar ilacı işe yaramazsa verecektim.

Oyla 0
Sırayla gidin dediğinizi zaten anlıyorum. Önce mikostatinle Nilverm sonra durumuna göre antibiyotik dediğinizi kuşta mantar var dediğinizi de anlıyorum. Zaten bende öyle yapıyordum birkaç saat evvele kadar. Burada anlaşalım artık ne olursunuz. Fakat 2 saat önce kuşun durumu kötü bir hal aldı solunum çok güçleşti bunun üstüne antibiyotiği de verdim. Yoksa vermeyecektim diyorum mantar ilacı işe yaramazsa verecektim.

Mikostatine ne zman başladınız? Hemen etki etmezki zaten..

Oyla 0
Mikostatine ne zman başladınız? Hemen etki etmezki zaten..
Daha bugün başladım dün temin edebilmiştim veterinerde kullan deyince kafam da netleşti. Tabiki de hemen etki etmez biliyorum ama valla öyle bir andı ki kuş nefes alamayıp ölecek raddeye geldi ve o solunum için verilen antibiyotikten de verme mecburiyetinde bulundum.

Oyla 0
Daha bugün başladım veterinerde kullan deyince kafam da netleşti. Tabiki de hemen etki etmez biliyorum ama valla öyle bir andı ki kuş nefes alamayıp ölecek raddeye geldi ve o solunum için verilen antibiyotikten de verme mecburiyetinde bulundum.

Tamam ozaman ikisini bir kullanın. Ara sıra durum güncellemesi yaparsınız takip ederiz. İnşaallah biran önce iyileşir kuşunuz...

Oyla 0
Ne saçmalıyorsun taha neyini beğenmiyeyim. Mis gibi cerrahi operasyon yapmış Bu tarz tümör ameliyatları için bu veterinere gidilebilir. İç hastalıkları ise bambaşka bir olay o konuda her veterinere gidilmez. Eğer bunu kastediyorsan...
Yok ya o yüzden demedim. :)

Senin şu sevmediğin Veda’nın ürünlerini veriyorlar.

Oyla 0
Tamam ozaman ikisini bir kullanın. Ara sıra durum güncellemesi yaparsınız takip ederiz. İnşaallah biran önce iyileşir kuşunuz...
Allah razı olsun amin inşallah. Bir video linki koyacağım kuşun şu anki hali. Bugün kanatlarda sıçrama baş gösterdi ve ayaklarını bir açıp bir kapıyor

Oyla 0
Geri