Megabakteri ile savaşıyoruz gün gün Tedavi sürecimiz.

Arkadaşlar merhaba

antibiyotik çalıştığım yerlerde ki eczanelerde ne yazık ki yok.
Akşam eve gittiğim de nöbetcileri arayacağım ordada yoksa pazartesi izinliyim o zaman halledeceğim

Duygu hanım,

Muhabbet kuşunuzun tarafımıza gönderdiğiniz dışkı örneklerinden yapılan parazitolojik ver bakteriyolojik bakı sonucunda;

Makroskobik bakı: Dışkıda sindirilmemiş yem taneleri, bağırsak mukoza parçaları belirlendi.

Mikroskobik ön bakı: Mikroskop alanında bol miktarda hücresel döküntü ve megabakteri belirlendi.

Bakteriyolojik muayene: E.coli belirlendi.

Gram Boyama: Megabakteri tespit edildi

Antibiyogram Testi: Enrofloksasin ve Colistin sülfata duyarlılık tespit edildi.

Sonuç: Dışkı örneğinde yapılan inceleme sonucunda Megabakteriozis ve Kolibasillozis olmak üzere miks karakterde bir enfeksiyon olduğu düşünülmektedir.

Önerilen tedavi yöntemleri uygulanarak takip edilmelidir.

Saygılarımla,

Bağırsak mukoza parçaları iyi değil :( muhtemelen parazitte var kuşta. Tek doz sitraks uygulayabilirsiniz. Ek olarak bağırsakta protozoal parazitte olabilir. Onun içinde flagyl uygulanabilir. Artı düzenli probiyotik ve K vitaminide iyi olucaktır. Tabi asıl sorunumuz olan megabakter tedavisinin sonuç vermesini beklemek gerekiyor...

Benim anlamadığım bağırsak mukoza parçalarını görmüşken parazit için bir ilaç neden önermedi acaba?

Ecoli için zaten enrofloksasin ve colistine duyarlıymış onun içinde megabakter tedavisinden sonra tyson ilaçları kullanılabilir. İnternetten kolayca ulaşabilirsiniz. Yada veterinerlerden bu etken maddeli ilaçlardan birini bulabilirsiniz...

Abileri, Ablaları kuzum 36 gr :)

bugün daha az kabarık
Yumurta mamasını çok sevdi
Pelet yedi
Arada sirkeli suyundan içti
Cleasing tea sini içti
Arada yulaf yedi
Uyudu
göbüşünü doyurdu :)
Dışkısı kıvamlı ve normal
Güzel gidiyoruz,biz kazanacağız :)

Ekli dosyalar

• 6B34DECF-D4AD-4292-A138-9FA52D0E6227.jpeg
    6B34DECF-D4AD-4292-A138-9FA52D0E6227.jpeg
    154.4 KB · Görüntüleme: 16
  • 1DABB505-3C4D-4E55-BB1A-9952685BB2F8.jpeg
    1DABB505-3C4D-4E55-BB1A-9952685BB2F8.jpeg
    162.5 KB · Görüntüleme: 17

bugün daha az kabarık
Pelet yedi
Cleasing tea sini içti
Arada yulaf yedi
Uyudu
Tebrikler dordunuze :) yulaf vermeyin artık tüye sokmayalim iyice

Arkadaşlar bu dışkı normalmidir

bizim kız da oğlan da böyle çıkardı

Ekli dosyalar

• 3C3014E0-1FFA-43B8-A462-2C38525254BA.jpeg
    3C3014E0-1FFA-43B8-A462-2C38525254BA.jpeg
    101.4 KB · Görüntüleme: 13

bugün daha az kabarık
Pelet yedi
Cleasing tea sini içti
Arada yulaf yedi
Uyudu

Karnı açken ve tokken kilosu değişir. Tartma işini hep aynı saatte ya açken ya tokken yapman lazım.. Yoksa sürekli bir kaç gram oynar...

Haklısınız

amfoterisin ne demek peki

şimdi cleasing tea
Ve sirkeli sumu vereyim sadece

Kullandığınız ilacın etken maddesi :) Duygu hanım siz bilirsiniz ama bence clesing tea falan vermeyin. O kadar kuşa verildi ve hiçbirinde bir faydası olmadı daha öncede yazmıştım. Sirke ise külliyen lüzumsuz...Sadece megabakter ilacına devam edin başka birşey kullanmayın. Ve kuşunuzuda her ne yiyorsa onlarla besleyin besleyebildiğiniz kadar. Yulaf olur, mama olur sebze olur ne olursa. Yeterki beslensin ok...

Kullandığınız ilacın etken maddesi :) Duygu hanım siz bilirsiniz ama bence clesing tea falan vermeyin. O kadar kuşa verildi ve hiçbirinde bir faydası olmadı daha öncede yazmıştım. Sirke ise külliyen lüzumsuz...Sadece megabakter ilacına devam edin başka birşey kullanmayın. Ve kuşunuzuda her ne yiyorsa onlarla besleyin besleyebildiğiniz kadar. Yulaf olur, mama olur sebze olur ne olursa. Yeterki beslensin ok...
Karaciğer kritik bir organ 2 ayda veya 6 ayda düzen tutan bir organ değil. Karaciğer tedavileri ay olarak değil yıl olarak hesap ediliyor ne yazık ki.

Karaciğer kritik bir organ 2 ayda veya 6 ayda düzen tutan bir organ değil. Karaciğer tedavileri ay olarak değil yıl olarak hesap ediliyor ne yazık ki.

Anladım kardeşimde bu bitki çayını aylarca kullananlar oldu ve hiçbirinde bir faydası olmadı. Hem diğer forumlardan hem buradan bizzat şahidim. Hatta bu üründen sonra dahada kötüleşen kuşlar gördüm...

O yüzden illa karaciğer için birşey kullanılıcaksa ben kesinlikle bu cleasing tea denilen şeyi tavsiye etmiyorum. He isteyen kullanır istemeyen kullanmaz orası ayrı.....

Öncelikle merhaba,
Kendi açınızdan baktığınız zaman haklı ve doğru bir yaklaşım yapmış olabilirsiniz elbette saygı duyuyorum Fakat burada tavsiye veren ve ya bana yardım etmeye çalışan arkadaşların tamamı kanatlı hayvanlar üzerinde hem bilimsel hem de gerekli uzmanlık bilgisine sahip olduğu kanısındayım ve buna inanıyorum.
Elbette ki veteriner hekimler kendi alanlarında çok bilgili ve doktor ünvanını almış kişilerdir lakin bizzat kuzenim bir veteriner hekimdir bu işin okulunu okumuş söylediğiniz gibi doktorasını yapmış fakat kendisini kanatlı hayvanların ticari değeri düşük ve gerekli önemi ülkemizde görememesi sebebi ile o konuda yetiştirmemiştir tıpkı ülkemizde ki diğer çoğu veteriner hekim gibi.
Bunu kızım hastalandığı zaman Ankara’da ki tüm veterinerleri gezerek ve kendi ağızlarından bizzat duyarak deneyimlemiş bulunuyorum.
Burada ki arkadaşlarla karşılaşana kadar çaresiz ve gerçekten çok sıkıntılı bir dönem geçirdim.
Çünkü ticari değeri düşük diye kendi alanında bile değer görememiş bu yavrular benim kendi öz evladım gibi..
Arkadaşların tavsiyeleri görüldüğü üzere tamamına yakını bilimsel kavramlar ve Bilgi tecrübeyle doludur.
Yani kimse öylesine kafasına göre zarar vermek amaçlı ve ya öylesine konuşan insanlar değil.
Nereden mi biliyorum? Forumda ki arkadaşların açmış olduğu konulara uzman diğer arkadaşların yaklaşımlarını ve değerlendirmelerini okuduğum ve süreçlere onlarla birlikte şahit olduğum için.
Yani herkese şunu yap bunu yap diye kafasına göre hiç kimse bir yaklaşımda bulunmuyor :)
Ayrıca daha önce ki deneyimlediğim tüm veterineri hekimlerin vermiş olduğu ilacın kızıma çok daha büyük zarar verdiğini ve hastalığını araştırmadan bilimsel bir yaklaşımda bulunmadan yaptıkları uygulamalar yüzünden bu hastalık ilerledi ve bizleri çok daha fazla sıkıntıya soktu.

size ve düşüncelerinize elbette ki saygı duyuyorum fakat size katılmıyorum.
Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum
Sağlıkla kalın

Moderatörün son düzenlenenleri:
Bağırsak mukoza parçaları iyi değil :( muhtemelen parazitte var kuşta. Tek doz sitraks uygulayabilirsiniz. Ek olarak bağırsakta protozoal parazitte olabilir. Onun içinde flagyl uygulanabilir. Artı düzenli probiyotik ve K vitaminide iyi olucaktır. Tabi asıl sorunumuz olan megabakter tedavisinin sonuç vermesini beklemek gerekiyor...

Benim anlamadığım bağırsak mukoza parçalarını görmüşken parazit için bir ilaç neden önermedi acaba?

Ecoli için zaten enrofloksasin ve colistine duyarlıymış onun içinde megabakter tedavisinden sonra tyson ilaçları kullanılabilir. İnternetten kolayca ulaşabilirsiniz. Yada veterinerlerden bu etken maddeli ilaçlardan birini bulabilirsiniz...
O bana sadece flagly önermişti.
Ümit bey şimdi ben bu megabakteri tedavisini yaptıktan sonra mı bu söylediklerinizi uygulayayım?
Yoksa pazartesi sitraks dediğini ilacı alıp bir damla damlatayım mi ağzına ?

O bana sadece flagly önermişti.
Ümit bey şimdi ben bu megabakteri tedavisini yaptıktan sonra mı bu söylediklerinizi uygulayayım?
Yoksa pazartesi sitraks dediğini ilacı alıp bir damla damlatayım mi ağzına ?

Sitraks basit bir ilaç ve tek doz yeterli olduğu için gün ortasında kullanılabilir. Diğer megabakter ilacını sabah ve akşam kullanıyorsunuz sanırım. Bunu gün ortasında bir kere kullanabilrsiniz bence faydası olur zararı olmaz...

Ama flagyl için yada enrofloksasin için beklemeniz gerekiyor. Önce megabakter tedavisini tamamlayın zira üst üste ilaç ağır gelebilir....

Geri