Megabakteri ile savaşıyoruz gün gün Tedavi sürecimiz.

Sitraks basit bir ilaç ve tek doz yeterli olduğu için gün ortasında kullanılabilir. Diğer megabakter ilacını sabah ve akşam kullanıyorsunuz sanırım. Bunu gün ortasında bir kere kullanabilrsiniz bence faydası olur zararı olmaz...

Ama flagyl için yada enrofloksasin için beklemeniz gerekiyor. Önce megabakter tedavisini tamamlayın zira üst üste ilaç ağır gelebilir....
Tamamdır sitraks ilacını pazartesi alayım ve gün ortasın da bir damla vereyim ağzına.
Antibiyotik de alayım dursun.onuda tekrar istişare ederiz sizlerle.teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar bir yanlış anlaşılma olmasın. Duygu hanım ne yapıp yapmayacağına karar verebilecek potansiyelde biri ve biz sadece yapılabilecek ya da olamayacak şeylere değiniyoruz. İlaç kullanımı mevcut. İlaç kullanan kuşlarda önemli olan şey öncelikle iyi beslenmesidir. Birde veteriner hekim önermedikçe bir ilaç kullanırken, ikincisinin kullanılmama durumudur. Beslenme harici gerisi ufak destekler sağlar sadece. Bu tip alternatif ürünler gözle görülür bir belirti sağlamıyor gibi görünebilir ama kendinizi düşünerek bir yorum yapın, nanelimon içtiğinizde hastalandığınızda sürece olumlu katkılar sağlıyor değil mi? ya da sıcak bir çorba tükettiğinizde rahatladığınızı, yumuşadığınızı hissediyorsunuzdur. Bu ürünlerden de beklememiz gereken en fazla bu. Hastalığı tedavi edeceğini hiç söylemedik, söylemedim. Sadece sürece katkı!
Özellikle hem bilimsel hem de uygulamamda gördüm ki kekik çayı megabakteriyi baskılayan bileşenlere sahip. Düzenli kullanıldığında bu bakterilerin gün yüzüne çıkmasını erteliyor, önlüyor. Diğer sirke konusuna da katılıyorum. Tamamen doğal ev sirkesi olmadığı sürece kullanılmamalıdır.

Bu güne kadar tüm destekler için hem forum adına hem kendi adıma teşekkür ediyorum ama tartışılacak bir durum yok ortada. Kuşların temel besinleri belli, önerilenler belli, kullanılan belli yani. Burada olan herkes aksi bir durumda uyarısını zaten yapacaktır ki konuyu düzenli takip ediyorum. Beslenme düzeni ilk ilaç kullanımından beridir aynı. Bu şekilde devam etmesi gerekir çünkü vücut ona göre süreci dönüştürüyor. Bir tek yulaf fazla verildiği için tüye başlaması hoş olmadı. Onu da azaltıp süreci kısaltabilirsiniz. Günah yulafın bile olmayabilir. Hasta kuşlarda tüye girme durumu gözlemlenmiştir defalarca.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba

3. günümüzde kuzum 6. Dozunu aldı.

-artık eskisi gibi kabarık değil
-Fakat hala kursağında biriktirdiği tohumları sindiremeden çıkarıyor
-fakat çok hareketlendi,eskisi gibi öylece halsiz uykulu değil
-gün boyu pelet yemiş,yumurta maması yemiş,yulaf yemiş
-brokoli yedi ilaçtan önce çok çok az ama
* Pelete olan ilgisi azaldı devamlı gözü fıstığın kafesinde devamlı gidip tohum yemek istiyor yulaf yemek istiyor oradan da kaldırdık bu sefer oğlan pelet yemiyor boş olan tarafta öylece bekliyor
Ne yapacağımı şaşırdım açıkcası.
-yatırmadan tarttım 37 gr çıktı.

inşallah düzelecek artık sabrediyorum çok sabrediyorum.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 21
Arkadaşlar merhaba

3. günümüzde kuzum 6. Dozunu aldı.

-artık eskisi gibi kabarık değil
-Fakat hala kursağında biriktirdiği tohumları sindiremeden çıkarıyor
-fakat çok hareketlendi,eskisi gibi öylece halsiz uykulu değil
-gün boyu pelet yemiş,yumurta maması yemiş,yulaf yemiş
-brokoli yedi ilaçtan önce çok çok az ama
* Pelete olan ilgisi azaldı devamlı gözü fıstığın kafesinde devamlı gidip tohum yemek istiyor yulaf yemek istiyor oradan da kaldırdık bu sefer oğlan pelet yemiyor boş olan tarafta öylece bekliyor
Ne yapacağımı şaşırdım açıkcası.
-yatırmadan tarttım 37 gr çıktı.

inşallah düzelecek artık sabrediyorum çok sabrediyorum.
Bırakın umduğunu değil bulduğunu yesinler :) e coli enfeksiyonu durdurulduğununda sindirim oranda yükselecek. Yarin sabah ki aç agirligi süreç için önemli.

Arkadaşlar merhaba

4.gün ve 7.dozu kızım saatinde aldı.

*Aç karnına net ağırlığı 35-36 gr
*Artık kabarıklığı neredeyse yok denecek kadar az.
*iştahı güzel fakat hala tohum arayışında,
*Sabaha kadar 5 adet dışkısında tohum varken diğerlerinde yoktu.
*Enerjisi,uçması güzel.
Biraz irmik yedi,biraz pelet,birazda yumurta yiyecekler.

*Antibiyotik Pazartesi başlanacak.

Ekli dosyalar

• 97E8A700-459F-4731-902E-0A6165B282AD.jpeg
    97E8A700-459F-4731-902E-0A6165B282AD.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 12
  • 5336CCAE-D9AE-4A36-A19F-B6E5E8752509.jpeg
    5336CCAE-D9AE-4A36-A19F-B6E5E8752509.jpeg
    975.1 KB · Görüntüleme: 16
  • image.jpg
    image.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 22
Arkadaşlar merhaba

*Enerjisi,uçması güzel.

Yem yemediği sürece dışkıları güzel, e colide baskılandıktan sonra daha da toparlar :)

Arkadaşlar merhaba

pelet yesinler diye yine en başa döndük.poşete koyuorum yesinler diye peşlerinden geziyorum.
Arada fıstığa gizli gizli tohum yediriyorum :)

fıstığın kakası hafif sulu ve kahverengi açık.
Yumurtadan sanırım.
Maydonoz yedirirken farkettim ki kızım bir yiyor bir alıp tüylerine sürüyor banyo istiyor sanırım diye ılık su hazırladık hemen daldı içine yıkandı :)

arada sirkeli su veriyoruz ağzına.
Arada aspur yiyor.
Pelet çok az yiyor sanırım küstü mü naptı bilmiyorum.
Başka ne yedirebilirim ishal yapmayacak ona şu aşamada faydalı olacak sebze meyveler nelerdir yardım edebilir misiniz?

Ekli dosyalar

• D4B55BCC-635D-4BF7-909B-859057A6D139.jpeg
    D4B55BCC-635D-4BF7-909B-859057A6D139.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 17
  • image.jpg
    image.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 17
  • image.jpg
    image.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 19
  • image.jpg
    image.jpg
    901 KB · Görüntüleme: 16
Arkadaşlar merhaba

pelet yesinler diye yine en başa döndük.poşete koyuorum yesinler diye peşlerinden geziyorum.

Yumurtadan sanırım.
Maydonoz yedirirken farkettim ki kızım bir yiyor bir alıp tüylerine sürüyor banyo istiyor sanırım diye ılık su hazırladık hemen daldı içine yıkandı :)

Arada aspur yiyor.
Başka ne yedirebilirim ishal yapmayacak ona şu aşamada faydalı olacak sebze meyveler nelerdir yardım edebilir misiniz?
Aspur yedikten sonra dışkısı nasıl oluyor sindirebiliyor mu ?

Arkadaşlar merhaba

*Enerjisi,uçması güzel.

Dışkılar iyiye gidiyor. Maşaallah genel durumuda iyi görünüyor.

Aslında size yazdığım elle besleme mamasını yapsanız beslenme açısından faydası olur...

Arkadaşlar merhaba

Yumurtadan sanırım.

Arada aspur yiyor.
bunları bir şey yerken görünce ısırasım geliyor yahu benim de onu yiyesim geliyor. hele su içişi, canımı çektiriyor kdflkdflk

Ayıptır sorması irmiği nasıl veriyorsun acaba? Ben kursağına şırıngamı sok dedim..
Yok tabiki de öyle söylemediniz ama elle besleme maması denilince benim aklıma o geldi o nedenle öyle söyledim.

irmik kaynar suyla azıcık döküyorum sonra suyunu süzüyorum
Bardağın kenarına kadar getiriyorum
Bardağı biraz yan tutunca gelip oradan bir iki tırtıklıyor

Geri