Megabakteri ile savaşıyoruz gün gün Tedavi sürecimiz.

Açık konuşmak gerekirse ben doğrudan antibiyotiğin kullanılması tarafındayım.
Ömer bey ile siz tedavi süreci hakkında anladığım kadarıyla bir süreç planı yapmışsınız bu planı takiben antibiyotiği kullanalım demiş.
Kendisi böyle bir şey söyledi.

fungizone 10 uygulama alsın
10 uygulama da probiyotik alsın
Sonra 6 gün antibiyotik kullansın dedi.

benim merak ettiğim ve önemsediğin bu işin başından geçmiş deneyimlemiş ve çözüme ulaştırmış insanların yani sizlerin düşünceleri.
Ömer beye kalsa flagy verecekti.
Şimdi ben sizden ricam ben bu fungizone ilacı kaç gün kullanayım ve antibiyotik hangi aralıklarda kaç gün vereyim

Kendisi böyle bir şey söyledi.

fungizone 10 uygulama alsın
10 uygulama da probiyotik alsın
Sonra 6 gün antibiyotik kullansın dedi.

benim merak ettiğim ve önemsediğin bu işin başından geçmiş deneyimlemiş ve çözüme ulaştırmış insanların yani sizlerin düşünceleri.
Ömer beye kalsa flagy verecekti.
Şimdi ben sizden ricam ben bu fungizone ilacı kaç gün kullanayım ve antibiyotik hangi aralıklarda kaç gün vereyim
Fungizone 30 gün kullanılacak başka kaçar yolu yok. Eğer İzmir'de olsaydınız periyotlar ile kontrol edilir ve megabakterinin durumuna göre daha erken bitirme şansımız olabilirdi. Antibiyotik uygulaması da 15 gün olmalı bence 7 günde etkisini görmek çok zor oluyor.

Fungizone 30 gün kullanılacak başka kaçar yolu yok. Eğer İzmir'de olsaydınız periyotlar ile kontrol edilir ve megabakterinin durumuna göre daha erken bitirme şansımız olabilirdi. Antibiyotik uygulaması da 15 gün olmalı bence 7 günde etkisini görmek çok zor oluyor.
Tamamdır peki önerilen antibiyotik uygunmudur

Kuzumuz 3. Gününde ve 5. Dozu aldı.

yulaftan mıdır bilmiyorum ama fotoğrafta gözüktüğü gibi tüy döktü.
Sanırım çok yulaf yemekten oldu.
Birazdan yumurta yiyecek fındığım.
Bugün antibiyotik alıp ona da başlayacağız
Şifa olsun kuzuma

Ekli dosyalar

• D5D97297-F1B3-4A21-9E7D-E41CDACDA7F0.jpeg
    D5D97297-F1B3-4A21-9E7D-E41CDACDA7F0.jpeg
    113.6 KB · Görüntüleme: 20
  • 4227EA53-48A6-4BF6-A236-09BC58CF389B.jpeg
    4227EA53-48A6-4BF6-A236-09BC58CF389B.jpeg
    265.2 KB · Görüntüleme: 20
Hayır doz söylemedi sonra başlayın DİE
Bu antibiyotik heryerde bulunabilen bir şey değil mi
Kuşlarınız çok fazla yulaf yiyor. Pelet yanında yulafa da ihtiyaç yok. Yulaf ödül amaçlı aralıklarla verilebilir. Hasta kuşunuz besinsiz kalmasın diyerek söylememiştim ama sizin ki biraz ana öğün gibi olmaya başlamış :) %10 Enrofloksasin oral etken maddeli antibiyotik almanız yeterlidir. Her gün ağızdan 1 damla olacak şekilde. Tadı kötüdür yutturmakta güçlük çekebilirsiniz.

Kuşlarınız çok fazla yulaf yiyor. Pelet yanında yulafa da ihtiyaç yok. Yulaf ödül amaçlı aralıklarla verilebilir. Hasta kuşunuz besinsiz kalmasın diyerek söylememiştim ama sizin ki biraz ana öğün gibi olmaya başlamış :) %10 Enrofloksasin oral etken maddeli antibiyotik almanız yeterlidir. Her gün ağızdan 1 damla olacak şekilde. Tadı kötüdür yutturmakta güçlük çekebilirsiniz.
Tüh yapmayın ya :) sağlığı için mecbur içecek şaplik.
Haklısınız yulaf canavarı öyle böyle sevmiyor :)

Duygu hanım,

Muhabbet kuşunuzun tarafımıza gönderdiğiniz dışkı örneklerinden yapılan parazitolojik ver bakteriyolojik bakı sonucunda;

Makroskobik bakı: Dışkıda sindirilmemiş yem taneleri, bağırsak mukoza parçaları belirlendi.

Mikroskobik ön bakı: Mikroskop alanında bol miktarda hücresel döküntü ve megabakteri belirlendi.

Bakteriyolojik muayene: E.coli belirlendi.

Gram Boyama: Megabakteri tespit edildi

Antibiyogram Testi: Enrofloksasin ve Colistin sülfata duyarlılık tespit edildi.

Sonuç: Dışkı örneğinde yapılan inceleme sonucunda Megabakteriozis ve Kolibasillozis olmak üzere miks karakterde bir enfeksiyon olduğu düşünülmektedir.

Önerilen tedavi yöntemleri uygulanarak takip edilmelidir.

Saygılarımla,

Ben sempati vete en son götürdüğümde orada ki gaitaya bakan bayan arkadaşa Şey sormuştum.
Pelet yiyorsa tohum yemesine gerek yok kaldırayım mi dedim.
Kendisi bana şöyle cevap vermişti

hayır biri protein biri karbonhidrat ikisine de ihtiyacı var kaldırmayın demişti.

tabi ne kadar sağlıklı bir Bilgi güvenmediğim için bir şey dememiştim.
Ama öyle diyorsanız diğer oğlumunda kafesinden kaldırıyorum ona da sadece pelet ve yulaf koyacağım bakalım ne olacak
Bu mesajınızı az önce gördüm, o kliniği kimlere emanet etmişler öyle.... Pelet yemde bu kuşların yediği hemen hemen tüm tohumlar ve tahıllar bulunur hatta ve hatta normal koşullarda yiyemediği yararlı tohumlar da bulunur. Haliyle karbonhidrat, yağ ve proteinin yanı sıra vitamin mineraller de bulunur. Ankara'ya dönünce cleasing tea alabileceğim tek yer dönünce bu çalışanlarla tanışacağız anlaşılan.

Savaşımız devam ediyor.

babamız çok güzel bir mama hazırlamış çok sevmiş bıdırıklar.

Yumurta rendelemiş
Havucun suyunu sıkıp rendelemiş
İrmik eklemiş
Birazda yumurta kabuğu rendelemiş

miss gibi yiyorlar şifa olsun

Ekli dosyalar

• 4ED404FC-5B3C-4E8E-B545-B0B7538FF346.jpeg
    4ED404FC-5B3C-4E8E-B545-B0B7538FF346.jpeg
    143.7 KB · Görüntüleme: 12
  • 27F85F17-AB8D-48E0-A30C-09A92B4E4376.jpeg
    27F85F17-AB8D-48E0-A30C-09A92B4E4376.jpeg
    157 KB · Görüntüleme: 13