Muhabbet kuşum yem yerken gagasını açıp kapatıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal E.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal E.

Forum Sakini
Merhaba iyi günler muhabbet kusum erkek yem yedikten sonra gagasını sürekli açıp kapatıyor sonra tüneğe çıkıp geviş getirir gibi yapıyor Solunum ya da kursak mantarı olduğunu düşünmüyorum biraz isali var yeşil sulu gibi bu hareketi sadece yem yedikten sonra 7 dakika falan yapıyor sürekli açıp kapasa solunum derdim ya da salya falan olsa mantar derdim her siteden araştırdım ama başka bi neden bulamadım veterinere götürdüm kuşlar hakkında bilgim yok dedi lütfen yardımcı olun o benim her şeyim

Bu olur mu bunu triflucan lı suya mı katıyım andazol lü suya mı bir de dediğiniz gibi yaparsam andazollü su sadece 2-3 saat duracak
Evet 3-4 saat dursa yeter yaklaşık yarım damla veya 1 damla andazol almış olur buda yeter şimdilik. Amacım araya sıkıştırmak andazolü. Yarınki gelişmeleri de mutlaka yazın. Aynı andazol uygulamasını hepsi için yapın bugün.

6 yaşındaki erkek kuşa da 7 gün triflucan + flagyle + bt amin, 7 gün de teiflucan + bt amin. Toplam 15 gün tedavi edin. Sonrasında probiyotik ve bt amin devam. Hatta bütün hepsine uygulayın bu tedaviyi. Tedavinin 4. Günü ve 8. Günü temas ettikkeri her ne varsa detay aylamaksızın dezenfekte edin.
Hocam hepsine aynı uygulamayı yapıcam 3 kuşada ama bt amin yok onun yerine başka bir vitamin katsam olur mu ve kaçar damla ölçeklerini söyler misiniz bir de andazol ü ne zaman kullanayım hiçbirine kullanmadım sadece kuşlarımın 2 sinde triflucanlı su diğerinde enrocure li su mevcut şuan

Flagyle 50 ml suya 6 damla, triflucan 8 damla, multi vitamin hergün katılmaz bt amin edinin ondan katarsınız her gün 8 damla kadar.
Hocam dediğiniz gibi yaptım dün andazolü verdim 3-4 saat durdu sonra aldım bu yukarıda verdiğiniz tarifi uyguladım şuanlık durumları aynı bt amin sipariş ettim gelecek
Hocam bir de çok hareketli çok öten 1 yaşında ki erkek kuşum bi halsiz sessiz duruyor andazollü suyu çok içmiş olabilir 3-4 kere içti ondan bir şey olur mu çok andazol alımından

Hocam dediğiniz gibi yaptım dün andazolü verdim 3-4 saat durdu sonra aldım bu yukarıda verdiğiniz tarifi uyguladım şuanlık durumları aynı bt amin sipariş ettim gelecek
Hocam bir de çok hareketli çok öten 1 yaşında ki erkek kuşum bi halsiz sessiz duruyor andazollü suyu çok içmiş olabilir 3-4 kere içti ondan bir şey olur mu çok andazol alımından
Hocam ilaçlı suyun yanına normal vitamini su koydum kendine gelsin diye kana kana içti şimdi geri çekicem suyu

Hocam ilaçlı suyun yanına normal vitamini su koydum kendine gelsin diye kana kana içti şimdi geri çekicem suyu
Bravo çok iyi şeyler yapıyorsunuz kafanıza göre 👏👏👏 . Sonra da hocam 7 gün ikaçlı su verdim bir faydası olmadı deyip, kendiniz yanılmakla kalmaz bizi de yanıltırsınız. Sizce gerçektwn ilaç vermiş oluyor musunuz bu şekilde ?

Ee Sonra nolcak başka ilaç başlanacak olmadı başka ilaç daha... kuş ölene kadar çabala, dön dur ama nafile tabi.

Hocam eğer dediklerimizi harfiyen yapmayacaksanız ne yapmanız gerektiğini biliyor olmalısınız dolayısıyla size yardımcı olamayız. Bir canlıya belkide yapılacak en büyük kötülük anlamsız yere ona acımaktır. Su içmesini istemenizi anlıyorum susuz bırakalım da demiyorum zaten ama böyle tedavi OLMAZ nokta. Arap saçına döner her şey. Kısır döngü yaşamaktan öteye gidemeyiz bu şekilde.

Bir canlıya tedavi başlanmışsa tam tedavi edilir.. Su az içtiği düşünülüp ona acınıyor diyelim o zaman hiç tedavi başlanmaz ! Yarım tedavi tedavisizlikten çok daha kötüdür emin olun. Kesinlikle çok daha kötüdür !

İlaç sulukta durduğu kokusu kuşa ulaştığı için kuşu tedavi etmez, kuş suluktaki ilaçlı suyu içtiği için tedavi olur.
Kuş hasta olduğunun veya tedavisi için ilaç içmesi gerektiğinin farkında değildir. Biraz su içeyim sonra ilaç da içerim bilincinde de değildir. Sizin yönteminiz kuşun susuzluğunu giderdiği için yaklaşık ertesi güne kadar kuş ilaçlı suyu içmeyecektir emin olun.
Evet çok uzattım farkındayım ama bu konuda çok doluyum. Sizinle birebir aynı hatayı yapan çok kişi var çünkü. İlaçlı suyu kokladıktan sonra iyileşme bekkeyenlere bile rastlamışlığım var çünkü.

Son düzenleme:
Bravo çok iyi şeyler yapıyorsunuz kafanıza göre 👏👏👏 . Sonra da hocam 7 gün ikaçlı su verdim bir faydası olmadı deyip, kendiniz yanılmakla kalmaz bizi de yanıltırsınız. Sizce gerçektwn ilaç vermiş oluyor musunuz bu şekilde ?

Ee Sonra nolcak başka ilaç başlanacak olmadı başka ilaç daha... kuş ölene kadar çabala, dön dur ama nafile tabi.

Hocam eğer dediklerimizi harfiyen yapmayacaksanız ne yapmanız gerektiğini biliyor olmalısınız dolayısıyla size yardımcı olamayız. Bir canlıya belkide yapılacak en büyük kötülük anlamsız yere ona acımaktır. Su içmesini istemenizi anlıyorum susuz bırakalım da demiyorum zaten ama böyle tedavi OLMAZ nokta. Arap saçına döner her şey. Kısır döngü yaşamaktan öteye gidemeyiz bu şekilde.

Bir canlıya tedavi başlanmışsa tam tedavi edilir.. Su az içtiği düşünülüp ona acınıyor diyelim o zaman hiç tedavi başlanmaz ! Yarım tedavi tedavisizlikten çok daha kötüdür emin olun. Kesinlikle çok daha kötüdür !

İlaç sulukta durduğu kokusu kuşa ulaştığı için kuşu tedavi etmez, kuş suluktaki ilaçlı suyu içtiği için tedavi olur.
Kuş hasta olduğunun veya tedavisi için ilaç içmesi gerektiğinin farkında değildir. Biraz su içeyim sonra ilaç da içerim bilincinde de değildir. Sizin yönteminiz kuşun susuzluğunu giderdiği için yaklaşık ertesi güne kadar kuş ilaçlı suyu içmeyecektir emin olun.
Evet çok uzattım farkındayım ama bu konuda çok doluyum. Sizinle birebir aynı hatayı yapan çok kişi var çünkü. İlaçlı suyu kokladıktan sonra iyileşme bekkeyenlere bile rastlamışlığım var çünkü.
Haklısınız hocam çok özür dilerim böyle olacağını bilsem yapmazdım ilk defa böyle bir şey yaptım onu da su içmedi diye değil dünki andazollü suyu aynı bu şekilde çok fazla içti ve sabahları öterek uyandırırdı normalde sesi çıkmadı bende diğer kuşlara göre ilacı çok fazla içti dozu aşmıştır belki diye vitaminli su koydum geri 10 dakika sonra geri aldım şimdi normal ilaçlı suyunu içmeye devam ediyor

Haklısınız hocam çok özür dilerim böyle olacağını bilsem yapmazdım ilk defa böyle bir şey yaptım onu da su içmedi diye değil dünki andazollü suyu aynı bu şekilde çok fazla içti ve sabahları öterek uyandırırdı normalde sesi çıkmadı bende diğer kuşlara göre ilacı çok fazla içti dozu aşmıştır belki diye vitaminli su koydum geri 10 dakika sonra geri aldım şimdi normal ilaçlı suyunu içmeye devam ediyor
Belki orantısız eleştirdim sizi ama sözüm size değil temelde. Sizin gibi yapıp tedaviyi sekteye uğratanların sayısı o kadar fazla ki... İster istemez geriliyorum.
Küçük bir örnek vereyim. Tedavi önerdiğim kuş sahibi bana geri dönül yaptı ve hiç işe yaramadığını söyledi. Şaşırdım ama olabilir deyip başka ilaç önerdim. Sonra başka ilaç sonra başka ilaç...
İmkansızdı bunca tefaviye cevap vermemiş olması. Meğer suluğunda ilaçlı su var ama kuş onun bardağından su içiyormuş sürekli. Gelde kafayı sıyırma. Tedavide hangi ilacı kullanacağını bilmiyor olabilir. Ama kuşun ilacı bir şekilde içmesi gerektiğini bilmeli en azından. İhale size patladı galiba pardon.

Geri