Muhabbet kuşum yem yerken gagasını açıp kapatıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal E.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal E.

Forum Sakini
Merhaba iyi günler muhabbet kusum erkek yem yedikten sonra gagasını sürekli açıp kapatıyor sonra tüneğe çıkıp geviş getirir gibi yapıyor Solunum ya da kursak mantarı olduğunu düşünmüyorum biraz isali var yeşil sulu gibi bu hareketi sadece yem yedikten sonra 7 dakika falan yapıyor sürekli açıp kapasa solunum derdim ya da salya falan olsa mantar derdim her siteden araştırdım ama başka bi neden bulamadım veterinere götürdüm kuşlar hakkında bilgim yok dedi lütfen yardımcı olun o benim her şeyim

Kuşlarım için kuyruk sallamalarının geçmesi hapşurma silkelenme dışkılarının düzelmesi kusma hareketinin geçmesi için ne yapmalıyım ben öğrenciyim çalışmıyorum kendi harçlıklarımla sizlerin önerdiği ilaçlarla kuşlarım için bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama olmuyor evet ilk zamana göre iyiler ama kuyruk sallamaları yutkunma kusma hareketi yapmaları hapşurma silkelenme bunları sık sık yapmaları devam ediyor dediğim gibi 1 ay öncesinde bunların hiçbirini yapmıyorlardı triflucan 14 gün kullandık az mı kullandık 2 ay kullanan oluyormuş ya da levadoks beraberinde solunum için başka ilaçlarda kullanılıyormuş öyle mi yapmam gerekli bilmiyorum belki de o kusma hareketini boğaz bölgesi kaşındığı için yapıyor hapşurmayı falan hepsi belki bir hastalığa bağlı siz daha doğrusunu bilirsiniz ne yapmam gerekiyor

Dişi kuşta belirgin bir yağlanma var mı vücudunda? Kontrol edebilir misiniz? Hasta gibi değil de dişinin bir karın ağrısı var gibi.
Bu aşamada yerinizde olsam Kursak Sürüntüsü ve Dışkı Sitolojisi yaptırabileceğiniz bir vet veya laboratuvara giderdim. Bir çok farklı ilaç kullanılmış. Endişelerinizi anlıyorum ancak kuşlarda bir sorun varsa bile deneme yanılmayla yıpratıcı olabilir. Tıbbi/fonksiyonel destek ve koruyucu ürünleri değerlendirirdim herhalde böyle bir durumda. Care4Bird Fungi ve Salmo mixlere bir göz atardım. Tek seferde bir kaç eleme yapabilsem keşke diyorsanızda tollisan kombi mix bir göz atın derim.

Dişi kuşta belirgin bir yağlanma var mı vücudunda? Kontrol edebilir misiniz? Hasta gibi değil de dişinin bir karın ağrısı var gibi.
Bu aşamada yerinizde olsam Kursak Sürüntüsü ve Dışkı Sitolojisi yaptırabileceğiniz bir vet veya laboratuvara giderdim. Bir çok farklı ilaç kullanılmış. Endişelerinizi anlıyorum ancak kuşlarda bir sorun varsa bile deneme yanılmayla yıpratıcı olabilir. Tıbbi/fonksiyonel destek ve koruyucu ürünleri değerlendirirdim herhalde böyle bir durumda. Care4Bird Fungi ve Salmo mixlere bir göz atardım. Tek seferde bir kaç eleme yapabilsem keşke diyorsanızda tollisan kombi mix bir göz atın derim.
Teşekkür ederim dediklerinize bakıcam sedochol carnispeed sipariş etmiştim geldi bugün. Ben buraya yazmadan önce veterinerlere gittim 3-4 tane ama kuşlarla ilgilenmediklerini söyleyip gönderdiler. Önceki ölen kuşum hasta olduğunda da uzak kuşla ilgilenen bir veteriner bulmuştum götürmüştüm 2 otobüsle kuş daha perişan oldu ve bana masraflar 10 bini bulur demişti muayene ücretleri bile çok fazla beni aşıyor sizde haklısınız ilaç deneme yanılmaylada kuşların organlarına zarar verir ama yakınlarımda bunu yapan veteriner yok ailemde bana kızıyor kuşlara taktın kafayı onların ömrü kısa deyip bu gözle bakıyorlar ama ben hayvanları sevdiğim için onları çok sevdiğim için elimden geleni yapmaya çalışıyorum
Dişi kuşumu elime alıp kontrol ettim ama yağlanması yok gibi normal duruyor

Son düzenleme:
Geri