Muhabbet kuşum yem yerken gagasını açıp kapatıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal E.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal E.

Forum Sakini
Merhaba iyi günler muhabbet kusum erkek yem yedikten sonra gagasını sürekli açıp kapatıyor sonra tüneğe çıkıp geviş getirir gibi yapıyor Solunum ya da kursak mantarı olduğunu düşünmüyorum biraz isali var yeşil sulu gibi bu hareketi sadece yem yedikten sonra 7 dakika falan yapıyor sürekli açıp kapasa solunum derdim ya da salya falan olsa mantar derdim her siteden araştırdım ama başka bi neden bulamadım veterinere götürdüm kuşlar hakkında bilgim yok dedi lütfen yardımcı olun o benim her şeyim

Hep mi böyle hareketsizler ? Günün hangi saatinde hareketli oluyorlar ?
Son 4-5 gündür böyleler genel olarak hareketsiz duruyorlar ama ara sıra yem yedikten sonra hareketleniyorlar birbirleriyle konuşuyorlar bulut topuyla oynuyor kafeste asılı olan ona kur yapıyor bazen belli bir saati yok şuan ötmeye başladılar mesela

Bir de hocam bu hep var yıllardır bulut un üst tarafı şişiyor gün içerisinde şişip iniyor kur yaparken konuşurken sanki havayla dolup iniyor gibi normal dururken de oluyor bu fotoğraftakinden daha fazla şiştiği de oluyor daha çok sağ tarafı orası et değil 1000066955.webp

Hocam ben kuşlarımın hepsine bu tedaviyi uyguluyorum diğerleri de bulut gibi halsiz olduğu için en küçük kabarık duran dişi kuşumun bu sabah kafese baktığımda dışkısı bu şekildeydi sarıydı ben de ne olur ne olmaz diye söylemek istedim 1000067005.webp

Sormadan başlamanız başa buyruk bir davranış olmuş ama kuşlar sürekli halsiz dediğiniz için zaten bende hepsine başlayın diyecektim. Devam edin. Tedavinin 3. Günü bt amin forte de başlayın.

Son düzenleme:
Sormadan başlamanız başa buyruk bir davranış olmuş ama. Kuşlar sürekli halsiz dediğümçniz için zaten ben hepsine başlayın diyecektim. Devam edin. Tedavinin 3. Günü bt amin forte de başlayın.
Evet hocam sadece bulut a verecektim hepsi uyukluyor kabarık duruyor halsiz duruyor o yüzden hepsine veriyorum bt amin den ne kadar katayım 8 damla triflucan 1/8 biteral veriyorum

Bugün 4. gün durumları bu şekilde diğer günlere göre daha iyiler ama bulut aynı gibi tüy dökümünden kaynaklı olabilir mi dışkıları bugün düzeldi ama en küçük kuşun dışkıları orman yeşili gibi sulu videoda ki gibi durumları

Bu da küçük dişi kuşun dışkısı temizlemeden önce çektim
Bt amin den 8 damla katıyorum dün başladım katmaya kaç damla katacağım doğru mu yapmışım
1000067137.webp

Son düzenleme:
Yarım suluğa katıyorsanız 8 damla normal. Tam suluğaysa 15 damla katın.
Bulutun dışkısı düzeldiyse 2 güne kadar halsizliğinin de azalması gerekir. Tedaviyi 7 güne tamamlayın mutlaka. Ayrıca triflucan tedavisine toplam 15 gün olacak şekilde devam edin. Biteral bittiği gün probiyotik başlayın.

Yarım suluğa katıyorsanız 8 damla normal. Tam suluğaysa 15 damla katın.
Bulutun dışkısı düzeldiyse 2 güne kadar halsizliğinin de azalması gerekir. Tedaviyi 7 güne tamamlayın mutlaka. Ayrıca triflucan tedavisine toplam 15 gün olacak şekilde devam edin. Biteral bittiği gün probiyotik başlayın.
Teşekkür ederim hocam evet 50 ml ben bu probiyotiği kullanıyorum bu probiyotikden ne kadar kaç damla katayım biteral kullanımı bitince triflucan kullanımı boyunca mı kullancam yoksa 3 gün mü bu sürede bt amin e devam edicek miyim probiyotik katarken1000067197.webp1000067198.webp

Ya da hocam röhnfried entrobac ı alayım çünkü bende ki olanın tarihi geçmemiş ama 6 ay dayanıyormuş ambalaj açılınca ne olur ne olmaz belki bozulmuştur ben 7 aydır falan kullanıyorum

Bu ürünü kullanmaya devam edin. 30 derecenin üstü bir sıcaklıkta uzun süre kalmadıysa, Etkinliği azalmış olda bile zarar vermeyecektir kuşlara. Enterobac almayın bence. Eğer kuşlarınıza yumurta veya herhangi bir mama veriyorsanız entrobac yerine proflora almanızı, eğer mama vermiyorsanız prozim plus veya probiacti bird almanızı tavsiye ederim.

Bu ürünü kullanmaya devam edin. 30 derecenin üstü bir sıcaklıkta uzun süre kalmadıysa, Etkinliği azalmış olda bile zarar vermeyecektir kuşlara. Enterobac almayın bence. Eğer kuşlarınıza yumurta veya herhangi bir mama veriyorsanız entrobac yerine proflora almanızı, eğer mama vermiyorsanız prozim plus veya probiacti bird almanızı tavsiye ederim.
Tamam hocam teşekkür ederim o zaman almıyorum güneş gören yerde değil dolapta eşyalarla beraber duruyor bir de bulut un dışkısı düzeldi dedim bi baktım tekrar 1-2 tane sulu dışkı yapmış

Şuan dışkıların değişken olması normal. Tedavi bittikten sonra 15 gün takviye sonrası düzelme olacaktır. O zaman düzene oturur diye tahmin ediyorum.
Probiyotiğin görünümünde, kokusunda, renginde ilk güne kıyasla fark yoksa güvenle kullanabilirsiniz. Elinizde elektrolit yoksa edinin tedavi sonrası kullanmamız gerekecek.

Şuan dışkıların değişken olması normal. Tedavi bittikten sonra 15 gün takviye sonrası düzelme olacaktır. O zaman düzene oturur diye tahmin ediyorum.
Probiyotiğin görünümünde, kokusunda, renginde ilk güne kıyasla fark yoksa güvenle kullanabilirsiniz. Elinizde elektrolit yoksa edinin tedavi sonrası kullanmamız gerekecek.
Evet ilk günki gibi aynı elektrolit yok maalesef önerdiğiniz bir elektrolit varsa ondan alayım

Hocam dişi kuşun göğüs kemiği bu şekilde elime hafif hafif batıyor 2-3 milim falan dışarda bu şekilde olması normal mi zor çekebildik fotoğrafını1000067269.webp1000067268.webp

Geri