Sultan papağanım ishal oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ayşe D.

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar biz yaklaşık 25 gün once bir sultan papağanı aldık ve sultan papağanım 2-3 gündür ishal. İshal olduğu ilk gün pirinç veya patates haşlaması vermedim diğer gün geçecek mi diye baktım ama 2 gündür geçmiyor patates haşlaması ve pirinç verdim ama pek yemedi verdiğim yiyeceklerden korkuyor sadece yumurta yiyor ne yapmalıyım bide arada sırada kuyruğunu kırıyor şimdiye kadar 1-2 kere kırdı şimdi eve geldim baktım yine kırmış stresten mi kırıyor dışarı cikariyodum önceden ama ishal olduktan sonra dışarı çıkarmadım ishal olduğunda dışarı çıkarmayın yazıyordu internette kuşum hareketli ama öncekine göre biraz keyifsiz gibi ne yapmaliyim kuşumun iyileşmesi için

Kullanabilirsiniz.
Ama 1 gün değil,3 gün süre ile 12 saatte suluğu bir değiştirerek verin.

İlaçları buraya sorun, burası büyük bir depo,olması yüksek ihtimal. Kargolasınlar size.

Hem netcox,hem vitaformu buradan temin etmeyi deneyin.

Oyla 0
Kullanabilirsiniz.
Ama 1 gün değil,3 gün süre ile 12 saatte suluğu bir değiştirerek verin.

İlaçları buraya sorun, burası büyük bir depo,olması yüksek ihtimal. Kargolasınlar size.

Hem netcox,hem vitaformu buradan temin etmeyi deneyin.
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için umarım ilaçları edinene kadar durumu çok daha kötüye gitmez oğlumun her geçen saat aleyhimize işliyor zayıflıyor.

Oyla 0
sizin yapacağınız acil hamle;
-A21 yavru kuş mamasını yarın erkenden satın alıp,veterinere ya da kuştan anlayan birisine kuşun kursağına bu mamayı günde 2 defa bastırmak.elle besleme aparatı da almanız lazım eğer veterinerde yoksa.
Bu kuşu kaybetmenizi önler,kuş kendisine gelir.
Arkasından ilaçlar gelince ilaca başlarsınız.
Acil yapmanız gereken kuşu kursaktan beslemek,korkmayın 1 dakikalık bir işlem ve kuşa zararı yok.

Oyla 0
sizin yapacağınız acil hamle;
-A21 yavru kuş mamasını yarın erkenden satın alıp,veterinere ya da kuştan anlayan birisine kuşun kursağına bu mamayı günde 2 defa bastırmak.elle besleme aparatı da almanız lazım eğer veterinerde yoksa.
Bu kuşu kaybetmenizi önler,kuş kendisine gelir.
Arkasından ilaçlar gelince ilaca başlarsınız.
Acil yapmanız gereken kuşu kursaktan beslemek,korkmayın 1 dakikalık bir işlem ve kuşa zararı yok.
Merhaba size özelden ulaşamadığım için tekrar buradan yazmak durumunda kaldım. Öncelikle elektrolit tavsiyeniz için çok teşekkürler kuşun kabarması, halsizliği gitti kursağı şişene kadar yem yiyor iştahı düzeldi ama hala ishal devam ediyor.
Bugün Vitaform edindim yarın da coxmed kargoya verilecek kafamda bir kaç soru var cevaplarsanız çok sevinirim çünkü pek bilgim yok.

1- İlk hangi ilaçla başlamalıyım?
2- İki ilacı da hangi dozda ve ne kadar süreyle kullanmalıyım?
3- Belirtilen sürede dışkıda değişim olmazsa ilaca hala devam etmeli miyim?
4- Hastalık ilaçlara direnç gösteriyorsa ve iyileşmiyorsa kronik ya da organ hasarı var diyebilir miyiz ümidi keselim mi yoksa her zaman kesin tedavi var mıdır?

Oyla 0
Rica ederim.
1)İlk önce koksidiyoz tedavisi ile başlayacaksınız. (coxmed)
2)40 cc suya damlalıkla 4 damla (fazla veya az değil) 2 gün ''sadece ilaçlı su'' vereceksiniz.(ilacın kalıntısı gitsin düşüncesi ile ilaçsız su vermeyeceksiniz) İlaçlı suyu verdikten 12 saat sonra eski suyu döküp tekrar aynı şekilde aynı dozajda vereceksiniz.(örneğin:sabah 07.00'da ilk ilacı verecek, ondan 12 saat sonra yine 40 cc su koyup tekrar 4 damla vereceksiniz).3.günün sabahı ilaçsız, sadece temiz su vereceksiniz, temiz suyu da 12 saat sonra temiz su ile değiştirip.4.günün sabahı son kez 40 cc suya 4 damla ilaç vereceksiniz,12 saat sonra tekrarlaycaksınız.5.gün temiz su vereceksiniz.6.gün,7.gün,8. gün probiyotik sonrasında 2 gün üst üste multivitamin vereceksiniz.
3)İlk gün dışkı değişimi olmaz ise de devam edeceksiniz,çünkü dışkı bozukluğunun tek sebebi koksidiyoz olmayabilir.Sekonder bir bakteriyel enfeksiyon sebebi ile bağırsak florasının dengesi bozulmuş durumda olabilir.
Sekonder bir bakteriyel enfeksiyon ihtimali için Vitaform aldık. Biz bu tedavi ile koksidiyozu temizliyoruz. Koksidiyoz her halükarda kuşların bünyesinde bulunan bir organizma. Koksidiyoz olmamış olsa bile siz mevcut koksidiyoz yoğunluğunu düşürmüş olacaksınız.
Koksidiyoz tedavisinin gidişatı bize Vitaform kullanıp kullanmama noktasında yol gösterecek.
4)Kronik organ hasarı var diyemeyiz.Kuşunuzun durumu ölümcül seviyede değil, tedavi edilebilir durumda.Kuş beslendikten sonra korkmayın.En önemli konu vücuduna besin girmesi.
5)İlacı kullanıdığınız süre içerisinde sadece yem ve ilaçlı su vereceksiniz(tekrar ediyorum; temiz suyu sadece 3.gün de 1 gün boyunca vereceksiniz)Mama veya başka bir şey kesinlikle vermeyeceksiniz. İlacın bağırsakta emilimini ve dolayısı ile tedavi etkisini engellersiniz.

Not: Bu tedavi kendi kuşlarımda uyguladığım tedavinin aynısı. Kendi kuşlarıma ne uyguladıysam aynısını yazdım,çünkü tedavi bu şekilde etkili oluyor.İlacın bilinen hiç bir yan etkisi yok, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Geçmiş olsun. (Gelişmeleri yazın ve video ve dışkı fotoğrafları günde 1-2 defa yüklemeyi unutmayın ki takip edelim)

Son düzenleme:
Oyla 0
Rica ederim.
1)İlk önce koksidiyoz tedavisi ile başlayacaksınız. (coxmed)
2)40 cc suya damlalıkla 4 damla (fazla veya az değil) 2 gün ''sadece ilaçlı su'' vereceksiniz.(ilacın kalıntısı gitsin düşüncesi ile ilaçsız su vermeyeceksiniz) İlaçlı suyu verdikten 12 saat sonra eski suyu döküp tekrar aynı şekilde aynı dozajda vereceksiniz.(örneğin:sabah 07.00'da ilk ilacı verecek, ondan 12 saat sonra yine 40 cc su koyup tekrar 4 damla vereceksiniz).3.günün sabahı ilaçsız, sadece temiz su vereceksiniz, temiz suyu da 12 saat sonra temiz su ile değiştirip.4.günün sabahı son kez 40 cc suya 4 damla ilaç vereceksiniz,12 saat sonra tekrarlaycaksınız.5.gün temiz su vereceksiniz.6.gün,7.gün,8. gün probiyotik sonrasında 2 gün üst üste multivitamin vereceksiniz.
3)İlk gün dışkı değişimi olmaz ise de devam edeceksiniz,çünkü dışkı bozukluğunun tek sebebi koksidiyoz olmayabilir.Sekonder bir bakteriyel enfeksiyon sebebi ile bağırsak florasının dengesi bozulmuş durumda olabilir.
Sekonder bir bakteriyel enfeksiyon ihtimali için Vitaform aldık. Biz bu tedavi ile koksidiyozu temizliyoruz. Koksidiyoz her halükarda kuşların bünyesinde bulunan bir organizma. Koksidiyoz olmamış olsa bile siz mevcut koksidiyoz yoğunluğunu düşürmüş olacaksınız.
Koksidiyoz tedavisinin gidişatı bize Vitaform kullanıp kullanmama noktasında yol gösterecek.
4)Kronik organ hasarı var diyemeyiz.Kuşunuzun durumu ölümcül seviyede değil, tedavi edilebilir durumda.Kuş beslendikten sonra korkmayın.En önemli konu vücuduna besin girmesi.
5)İlacı kullanıdığınız süre içerisinde sadece yem ve ilaçlı su vereceksiniz(tekrar ediyorum; temiz suyu sadece 3.gün de 1 gün boyunca vereceksiniz)Mama veya başka bir şey kesinlikle vermeyeceksiniz. İlacın bağırsakta emilimini ve dolayısı ile tedavi etkisini engellersiniz.

Not: Bu tedavi kendi kuşlarımda uyguladığım tedavinin aynısı. Kendi kuşlarıma ne uyguladıysam aynısını yazdım,çünkü tedavi bu şekilde etkili oluyor.İlacın bilinen hiç bir yan etkisi yok, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Geçmiş olsun. (Gelişmeleri yazın ve video ve dışkı fotoğrafları günde 1-2 defa yüklemeyi unutmayın ki takip edelim)
Ne kadar teşekkür etsem az hem kuşuma hem bana ve evdekilere umut ışığı oldunuz. Voxmed'in gelmesini bekliyoruz hızlı kargo ile göndermelerini istedim umarım bir an önce ulaşır.

Oyla 0
Tekrardan merhaba bugün Net-cox %2.5 ilacı kargoyla elime ulaştı. Kuşa 3 gün elektrolit 1 gün sade su verdim yarın ilaç tedavisine başlayacağım. Buraya her gün güncel dışkı fotoğrafını atacağım ki hem olası bir sorunda yardım alabilmek, hem de diğer kuşu hastalanan insanlar için rehber niteliğinde olması için. Hasta kuşun dışkıları bu şekilde:

Ekli dosyalar

• IMG_20210922_180112.jpg
    IMG_20210922_180112.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20210922_180135.jpg
    IMG_20210922_180135.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 6
Oyla 0
Merhaba.
Daha önce yazdığım tarifi birebir uygulamayı ihmal etmeyin.
Sabah öğle akşam dışkı fotoğrafı ve kuşun kısa bir videosunu paylaşırsanız daha detaylı, yakından takip etmiş oluruz.
Kuşun yemesi, içmesi hareketliliği nasıl? Şu an kuşun videosunu yükleyebilir misiniz?
Karşılaştırma yapabilmemiz için iyi olur.

Oyla 0
Merhaba.
Daha önce yazdığım tarifi birebir uygulamayı ihmal etmeyin.
Sabah öğle akşam dışkı fotoğrafı ve kuşun kısa bir videosunu paylaşırsanız daha detaylı, yakından takip etmiş oluruz.
Kuşun yemesi, içmesi hareketliliği nasıl? Şu an kuşun videosunu yükleyebilir misiniz?
Karşılaştırma yapabilmemiz için iyi olur.
Evet yazdıklarınızı not aldım. Elektrolit vermeden önce iştahı hiç yoktu tüylerini kabartıp sürekli uyuyordu ama elektrolitten sonra iştahı ve enerjisi yerine geldi öğrendiği şarkıları kelimeleri söylüyor gün içinde. Göğüs kemiğine dokununca zayıflığı hissedilebiliyor yediği yem ona bir fayda sağlamıyor gibi ishal olduğu için.

Oyla 0
Daha önce yazmıştım,ilk fırsat bulduğunuzda A21 yavru mamasından kursağına bastırabilirsiniz.
Kursağa mama basılırsa daha hızlı toparlar.
Koksidiyoz tedavisinden sonra yaparsanız çok iyi olur. Bir araştırın sizin bulunduğunuz yerde veterinerlerde elle besleme aparatı var mı.
Petshop da olabilir.
Yoksa malzemeleri siz alıp veterinerde uygulatabilirsiniz.

Oyla 0
Daha önce yazmıştım,ilk fırsat bulduğunuzda A21 yavru mamasından kursağına bastırabilirsiniz.
Kursağa mama basılırsa daha hızlı toparlar.
Koksidiyoz tedavisinden sonra yaparsanız çok iyi olur. Bir araştırın sizin bulunduğunuz yerde veterinerlerde elle besleme aparatı var mı.
Petshop da olabilir.
Yoksa malzemeleri siz alıp veterinerde uygulatabilirsiniz.
Petshop'ta vardı kendisi yem yiyor diye almamıştım. Tedaviden sonra kaybettiği kiloları daha sağlıklı geri alması için veririm teşekkür ederim.

Oyla 0
Tavsiye;
Bu 4 günlük tedaviden sonra 5 .günün sabahına A21 mamayı kursağa basmayı planlayın ve 1 hafta boyunca aynı saatte günde 1 kez kursağı tam olarak doldurun. Böylelikle kuşun toparlanma süresi çok kısalır.
Daha önce yapmış, el beslemesini bilen biri yaparsa garanti olur.

Oyla 0
Bugün tedavinin 1. günü dışkıda şimdilik herhangi bir değişiklik yok gibi sulu dışkı devam ediyor hatta bazen sadece su dışkılıyor.

Ekli dosyalar

• IMG_20210923_150643.jpg
    IMG_20210923_150643.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 7
Oyla 0
?Uygulamaya ve gözlemlemeye devam.
Canlılığı gayet iyi.
Üstteki 2 dışkıya bakacak olursak dışkıda da hafif de olsa bir toparlanma mevcut.
Kuşun iştahı, hareketliliği hem de dışkılarını yakıdan gözlemleyelim.
Koksidiyoz şüphesini eledikten sonra (dışkıda tam anlamı ile bir düzelme olmaz ise) 1 hafta ara verip bakteriyel uygulamaya geçeceğiz.
Ama her halükarda koksidiyoz uygulaması bana göre her 6 ayda koruma amaçlı bir yapılmalı ki ben kendi kuşlarıma yapıyorum.
Netcox tarzı Amprolyum içeren ilaçların en güzel yanı kuşta ilaç direncine yol açmaması, bu nedenle her uygulamada kuşa etkisi yüksek.
Ayrıca bir nevi aşı görevi de görüyor ve kuşun koksidiyoza bağışıklık geliştirmesini sağlıyor.

Son düzenleme:
Oyla 0
Merhaba bugün koksidiyoz tedavisinin 2. günü dışkıda herhangi bir değişiklik yok gibi enerjisi ve iştahı da gündüz normal akşama doğru yoruluyor biraz daha sakin oluyor. Sanırım artık bakteriyel enfeksiyon kaynaklı ishalden şüphelenebiliriz değil mi hocam? @Atilla Algansoy

Ekli dosyalar

• IMG_20210924_124623.jpg
    IMG_20210924_124623.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20210924_124420.jpg
    IMG_20210924_124420.jpg
    819.4 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Oyla 0
Tedaviyi tamamlayalım, tamamladıktan sonra zaten 1 hafta ara vereceğiz tedaviye, o sürede gözlemleyip değerlendirelim.
İlk başta söylediğim gibi İshale sebebi koksidiyoz+ bakteriyel enfeksiyon olabilir.Ayrıca bağırsak florası da daha önce uzun süre kullanılmış antibiyotikler sebebi ile bozuk haliylen.
Ama ilk baştaki dışkıdan daha iyi bu dışkılar, bu da bağırsaklarda belli bir oranda koksidiyoz da olduğunu gösteriyor.
Koksidiyoz tedavimiz bitince 7 gün diyet yapıp takviye vereceğiz. Gerekirse 8.gün antibiyotik başlayacağız.

Oyla 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri