Yavru gelişimi ve bakımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Btublt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Btublt

Forum Sakini
İyi günler sağdaki yavru 8 günlük diğeri 6 günlük sol altlarında bi yavru daha var çok görülmüyor. O da 3 günlük. Sizce durumları nasıl anne baba maşallah sürekli ilgililer besliyolar. Neler vermeliyim takviye olarak? Elektrolit probiyotik vs kullanılmalı mı? Sağ yavrudaki siyahlıklar kara benek vs değil dimi

08102CA0-D92D-4AAF-9038-3AAFC51A927A.jpeg

En büyük yavruyu sabah ayırdım yere yem daldarı falan koydum ama üst tünekten hiç inmedi bile alışma süresinde mi acaba
Anaçların durumu nedir dövüyorlar mi? Evet alışma süreci benim yavrularım da uzun süre inmediler aç kalacak dedim
Ama onlar acikinca inip yediler
Kafes dışında eliniz ile de verebilirsiniz eğer endişe ediyorsanız ama kesin yeme düştüyse mutlaka iner yer

Anaçların durumu nedir dövüyorlar mi? Evet alışma süreci benim yavrularım da uzun süre inmediler aç kalacak dedim
Ama onlar acikinca inip yediler
Kafes dışında eliniz ile de verebilirsiniz eğer endişe ediyorsanız ama kesin yeme düştüyse mutlaka iner yer
Çiftleşme olduğu için kafeste olduklarında üst tünekten aşağı atıyodu anne kuş. Büyük olan yavru dışarda yem döktüğümde baya baya yiyodu kafeste de babasıyla yem darı yulaf yediğini görmüştüm.

Çiftleşme olduğu için kafeste olduklarında üst tünekten aşağı atıyodu anne kuş. Büyük olan yavru dışarda yem döktüğümde baya baya yiyodu kafeste de babasıyla yem darı yulaf yediğini görmüştüm.
Anladım en küçük yavru kaç günlük
27 ve üstü ise büyükler ona öğretir
Yem kırmayı benim için bir yavrunun öğrenmesi en kritik süreçti
Diğer kardeşlere abileri öğretti tam anlamıyla

En büyük yavrunun kafes düzeni bu şekilde yaptım bi tık yemiş givi yerlerde yem kabuğu var .anne kuş biraz hırpalamış gibi geldi ense tüylerinin arası açılmış. 2. Yavru babayla öğrenme aşamasında hala biraz biraz kırıyo

Ekli dosyalar

• 697B3DE3-3703-419B-846C-A99E4048C6B7.jpeg
    697B3DE3-3703-419B-846C-A99E4048C6B7.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 5
son yavruyuda kafese indirdim biraz öğrensin diye ama baya gün farkı var aralarında her gün biraz biraz kafese çıkarmayı düşünüyorum. Büyük yavruyu tekrar bu kafese aldım 2 3 gün sonra kardeşiyle beraber ayırıcam.

001DDD62-F84B-47BD-B1C3-2783F683F085.jpeg

Yavru kafesinde ızgara kullanmamak gerekiyor. İlk bebeği de zamanında ayırmışsınız. Tamamen şiddet görmeye başlamış :(

Yavru kafesinde ızgara kullanmamak gerekiyor. İlk bebeği de zamanında ayırmışsınız. Tamamen şiddet görmeye başlamış :(
Evet ensesinde biraz tüy yolundu malesef. Izgara olmayınca dışkıyla çok haşır neşir oluyolar malesef mikrop kapmalarından korktum. 2. Yavruyu ilk yavrubun yanına mı alayım yoksa başka bi kafese mi koyayım. Biraz beraber kalıp stresleri geçince ayırmak daha mı iyi olur

Yem yemeyi ogrendilerse ayrı kafese alinabilir tüm bebekler. Hatta baba besliyorsa eğer anne kafesten cikartilabilir. Bu da alternatif

En küçük olan henüz yiyemiyo. Anne bugünde yumurtladı onu da aldım. Bir de bugğn 2 kez çiftleştiler çok yumurta olması anneye umarım sorun yaratmaz sağlık açısından.

Kalsiyum takviyesi yapmakta fayda var.. Sebzeli mamalarlada destekledinizmi çok sorun olmaz.. Hatta kalsiyum takviyesi için mamanın içine yumurta kabuklarını toz haline getirip ekleyebilirsiniz. Tabi dezenfekte ettikten sonra...

Hayır sorun olmayacaktır. Genelde ilk kuluçka da kaç yumurta yaptıysa o kadar yapıyor. Nadiren -2 +2 olabiliyor.
En küçük kuş kafese indi ama çok pasif anne baba kafesten ayrılmasını istiyo özellikle anne dövmeye çalışıyo ama yem kırdığını da görmedim. Babası anneyle ilgilenmekten yem kırmayı bile göstermiyo. Bu durumda ne yapmam lazım?

Geri