Cennet Papağanı Solunum Zorluğu

Archaeopteryx

iyikus.com Üyesi
Öncelikle herkese merhaba. Papağanı aldığından bu yana sürekli burnunda bir problem vardı. Burnu uyurken vs. sürekli akıyordu aynı şekilde uyurken hırıltılı sesleri geliyordu nefes almada zorluk çekiyor gibi. Araştırmalarım sonucu doğru düzgün bir şey bulamadım soğuk algınlığı gibi durmuyordu ,solunumda zorlukları vardı kesin bir çözüm bulamadım. Aylar sonra şuanda durumu daha kötü gibi gözüküyor bilmiyorum hastalığın arasında bir bağlantı var mi ama (belki zamanında solunum güçlüğü idi şimdi soğuk algınlığı da kaptı) son günlerde halsizleşmeye başladı gün içersinde çok fazla uyuyor ve pek fazla yem yemiyor. Belki 2-3 haftadır burnu akmıyor ama hâlâ solunum yolunda bir zorluk çekiyor. Ne yapabilirim kendisini bildim bileli çok fazla yem de yemiyor iştahı biraz az hasta olunca daha da az yemeye başladı iştahını nasıl arttırabilirim?
Hastalığı ne/(ler) olabilir??
Tedavisi nedir, neler yapabilirim???

Not: Dışkısı hafif sulu ve bazen asit düşmüş gibi kabarıp düşüyor.

İstek üzerine fotoğraf veya video atabilirim.
Belki soğuk algınlığı idi ve şuan bronşit veya astım olmuş olabilir mi?

Kaç gün boyunca kullanacağız?
Kaç saatte bir değiştireceğim?
100 lük suluğun yarısına su koyarak 3 damla şeklinde başlamak ilk gün için uygun olacaktır.
Kac günlük bir tedavi süresi olacak?
Ben her halükarda sizlere gunluk dışkı fotoğrafı ve durumunu anlatırım ama elimde bir plan olması lazım...

Oyla 0
-5 -7 gün sürecek.
-Kuşun verdiği tepkiye göre yönleneceğiz.
-Yarın başlamak istiyorsanız, sabah erken saat 7 gibi başlayabilirsiniz.
-Her gün aynı saatte vermeyi ihmal etmeyin.
-İlaç 6 saat kalsın sonra temiz su verin.
-Kuşun videosunu, ve dışkı fotoğraflarını ve videosunu her gün öğlen gibi yüklerseniz değerlendiririm.
-Kuşu kafesinde tutun, gereksiz tüm şeyleri (oyuncak, ayna vs varsa çıkarın)
-Kafes zeminine kağıt havlu serin ki dışkılarını net olarak görelim.
-Bir de odanın sıcaklığı ne kadar, onu da ölçerseniz çok iyi olur.

Oyla 0
Yarın başlıyorum o zaman. Evde kağıt hablu kalmadığı için zemine simdilik A4 koydum. Yarın fotoğraflarını atarım. Oda sıcaklığı bilmiyorum ama bolge sıcaklığı 27-30 derece arasi değişiyor ve bulunduğu oda da genelde vantilatör çalışıyor. Eğer her halükarda sıcak bir oda gerekiyorsa camı vs. kapalı bir odaya koyabilirim.
Doksimisi yarım suluğa 3 damla uygulayacağız peki (gervit-w) vitamin de bu süreçte koyacak mıyız? 6 saatlik bir süreçten sonra o gün full temiz su mu yoksa?

Oyla 0
Ben Gervit-'i tedaviden önce destek sağlasın ve ileride kullanabilin diye tavsiye ettim.
Madem yarın başlayacaksınız, süreç içinde devamlı irtibatta olalım ve takibini yaparak düzgün şekilde ilerleyelim.
Şu an neyi severek yiyor?

Oyla 0
Genellikle yem içersindeki darıları seviyor. Daldariyi da sevmesini beklerdim ama hic uzanmadi. Onun dışında, yem dışı, pilavı cok seviyor görür görmez koşarak geliyor. Halsizken hic yapmadık ama tavsiye ederseniz (bir katkisi olacaksa) yarin yapabiliriz.

Oyla 0
Ben bu hastalıktan ve bu durumdan anlamıyorum. Anlamıyorum ki sizlere soruyorum lakin iki bilgi sahibi insan bile arada kalıyorsa ben ne yapabilirim?
Lütfen düzgün bir biçimde yardımcı olun mümkünse ortak kararlar vermeniz ya da açıklasaniz daha iyi olacak. Lütfen bu konuda bilgi sahibi değilim sizde böyle yaparsanız ben ne yaparım...?

Doksimis agir bir ilaç mi degil mi bilmiyorum. Doksimis bu hastalık icin doğru bir ilac mi onu da bilmiyorum çünkü baştaki nefes alışını artık nerdeyse aşırı nadir yapıyor. Hala bir solunum problemi var doğru ama halsiz olmasının sebebi bu mu emin değilim. Siz ne tavsiye ederseniz onu yapabilirim o yüzden lütfen yardımcı olun.
Elimde gervit-w ve doksimis var. Şimdilik suluğuna gervit-w koydum. Eğer doksimis kuşun bağışıklık sistemini düşürecekse bencede şimdilik vitamin vermekte fayda var...
Malkoçoğlu hocam eğer yine de doksimis'e başlamamı istiyorsanız oran söyleyin oranlarını bilmiyorum kac gun boyunca hangi saatlerde bir bunları bilmiyorum...

Haklısınız kusura bakmayın. Diğer konudaki gerginlik sizede yansıdı. Doksimis ağır bir ilaç değil korkmayın. Evet bu hastalık için doğru ilaç..

İlacı tam dolu suluğa 7-8 damla damlatın. Ve 3-4 saatte bir tazeleyin. Çünkü sıcaklardan dolayı çabuk bozulur. Taze taze içmesinde fayda var. Bütün gün ilaçlı suyu içsin. Akşam yatmaya yakın bir iki saatte normal su verirsiniz. Sabah tekrar ilaçlı suya devam edin..

Bu tedaviye en az bir hafta devam etmeniz gerekiyor. Tedavi süresinde her akşam kuşun genel durumunu yazın takip edelim..

Geçmiş olsun...

Oyla 2
Yok malesef yumurtayla da pek arasi yok mama yapinca yer mi pek bilmiyorum ama yarin mama yapabilirim. Aylar önce hazir mama aldığımda biraz yiyordu sanirim.

Oyla 0
Mama konusu şimdi kalsın bu durumda, ilaveten bakarız ona da.
Tam suluğu doldurmanıza gerek yok yarım sulunun bile çok azını içecek.
Dediğim gibi yarım suluğa 3 damla ile başlayalım.
6 saat sonra önünden alalım, taze su verelim.
İlk günü bu şekilde geçirelim.
Sonrasında takibini yapacağız inşallah.
Geçmiş olsun.
Allah büyüktür, inşallah kuşunuz iyileşecektir.

Oyla 0
Haklısınız kusura bakmayın. Diğer konudaki gerginlik sizede yansıdı. Doksimis ağır bir ilaç değil korkmayın. Evet bu hastalık için doğru ilaç..

İlacı tam dolu suluğa 7-8 damla damlatın. Ve 3-4 saatte bir tazeleyin. Çünkü sıcaklardan dolayı çabuk bozulur. Taze taze içmesinde fayda var. Bütün gün ilaçlı suyu içsin. Akşam yatmaya yakın bir iki saatte normal su verirsiniz. Sabah tekrar ilaçlı suya devam edin..

Bu tedaviye en az bir hafta devam etmeniz gerekiyor. Tedavi süresinde her akşam kuşun genel durumunu yazın takip edelim..

Geçmiş olsun...
Malkoçoğlu hocamın dediği gibi çabuk bozuluyor ise 4 saatte bir değiştireyim o zaman. Da Atilla hocam da değiştirme zamanı temiz su ver demisti bütün gün mü ilaçlı su olacak?

Oyla 0
4 saat kalmasını istiyorsanız evet, bence 6 saat de kalabilir, çünkü erken saatte veriyorsunuz.
İlk gün bu şekilde bence daha güvenli.
Sonrasında takip edeceğiz.

Oyla 0
Mama konusu şimdi kalsın bu durumda, ilaveten bakarız ona da.
Tam suluğu doldurmanıza gerek yok yarım sulunun bile çok azını içecek.
Dediğim gibi yarım suluğa 3 damla ile başlayalım.
6 saat sonra önünden alalım, taze su verelim.
İlk günü bu şekilde geçirelim.
Sonrasında takibini yapacağız inşallah.
Geçmiş olsun.
Allah büyüktür, inşallah kuşunuz iyileşecektir.

Yahu arkadaşım yazmıyım diyorum olmuyor :) Sen ilacı günde 6 saat koyup geri alırsan hergün tedaviye yeniden başlamış gibi olursun. Doksisikline direnç kazanır bakteriler. Kanatlıların metabolizma hızları, ilaçların yarılanma ömürleri vs. bunları hesaba katıyormusun? Ayrıca cennetlere bir tık daha yüksek dozaj uygulanması lazım. Ağırlığıda hesaba katıcaksın :) Neyse hadi iyi geceler...

Oyla 0
''İlk gün'' diye özellikle belirttim halbuki, yine okumamışsın yada yine okuduğunu anlamamışsın. :)
Hiç bir ilacı küt diye girmem ben, alıştırarak girerim.
Cennet de olsa sevda da olsa hiç bir kuş fabrikasyon üretim değildir, bünyesi aynı değildir.
Belki kuşun ilaca bir hassasiyeti var nerden biliyoruz olmadığını?
Belki kuşun karaciğeri, böbreği problemli, belki farklı tepki verecek?
Neden kuşun durumunu analiz etmeden 24 saat ilaca boğuyoruz en baştan?
Kuşun ağırlığından ziyade kuşun durumu itibari ile kaldıracağı doz önemlidir.
Dikkati başlamak önemlidir.
Sana da iyi geceler...

Son düzenleme:
Oyla 0
Sizin kafanız karışmasın kardeşim.
Bu dozla başlayalım, dediğim gibi takip edeceğiz.
Ben tedbirli ilerlemeyi severim, o yüzden ilk gün güzel gözlemleyeceğiz.
Ama eğer kafanız karışıyorsa ben müdahale etmeyeyim, takibini yapmayayım.
Sonuçta kuş sizin kuşunuz, nasıl uygun görüyorsanız o şekilde yürütün süreci.

Oyla 0
Geri